Garam Masala kreminiai špinatai

P1200647

Garam Masala kreminiai špinatai
Garam Masala Yogurt Creamed Spinach

500 g šviežių špinatų/400 g šaldytų ir atitirpintų špinatų
40 g auksinių razinų
2 v. š. sviesto
6 maži šalotai (arba vienas nedidelis svogūnas), susmulkintas
1 česnako skiltelė, sutarkuota
1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
2 a. š. miltų
3/4 a. š. garam masala prieskonių mišinio
1/8 a. š. kumino
1 stiklinė pieno
160 g graikinio jogurto
1 v. š. smulkintos kalendros
1 a. š. druskos
1/2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/4 – 1/2 a. š. cukraus (nebūtinai)

kumino, čili dribsnių
duonos traškia plutele

Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Nuo šviežių špinatų pašalinti kotelius, užvirti 2 stiklines vandens ir sudėti špinatus, uždengti. Leisti jiems pabūti 1 min. kol sukris. Išimti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu. Nuspausti kaip galima daugiau vandens ir susmulkinti.
Jei naudosite šaldytus špinatus (ką dariau aš) – atitirpinkite sietelyje ir nuspauskite kaip galima daugiau vandens. Turėtumėte gauti 1.5 stiklinės nuspaustų špinatų masės.

Sviestą ištirpinti ant vidutinės ugnies ir pakaitinti keptuvėje, kol pradės burbuliuoti ir paruduos. Sudėti kepti svogūnus, kol jų kraštai irgi paruduos. Sudėti česnaką, imbierą, 1/2 a. š. druskos ir 1/2 a. š. pipirų ir pakaitinti, kol pakvips. Sudėti garam masalą, kuminą, miltus ir pakepti apie 1 min. Nuimti nuo ugnies, plona srovele ir nuolat maišant įmaišyti pieną, kad nesusidarytų miltų gumuliukai. Keptuvę vėl statyti ant ugnies ir pakaitinti, kol sutirštės. Įmaišyti špinatus ir nusunktas razinas. Jei reikia, pagardinti druska ir cukrumi (jei manote, kad trūksta saldumo nuo razinų). Kaitinti 10-15 min., kol beveik visas skystis nugaruos.

Įmaišyti jogurtą ir smulkintas kalendras. Pašildyti, bet jokiu būdu neužvirti, nes jogurtas gali “atsiskirti”. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.

Patiekiant viršų pabarstyti kuminu ir čili dribsniais. Valgyti su duona.

Skonis: 10/10

Nuostabiai. Kreminiai, ryškūs, švelniai aštroki. Kiekvieną kart pagavus raziną tiesiog likimui dėkojui, kad ji atsidūrė mano kely. Puikus pretekstas suvalgyti daugiau duonos traškia plutele ir prisistūmus kėdę šalia mylimo žmogaus įtikinėti, jog valgyti kartu reikia iš bendros lėkštės. Patiko idėja, patiko skonis, patiko elementari ir gan trumpa gaminimo eiga. Labai stipriai rekomenduoju.

Garam Masala kreminiai špinatai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s