Ryžių ir lęšių karis su anakardžių – kalendrų padažu.

Kuminą paskutiniu metu perku dažniau, nei kepimo miltelius. Ir kol kas dar nenusibodo. Netgi vanilinius ledus valgau apsišlakščius imbieriniu sirupu ir pabarsčius kario milteliais (taip taip, paskutinio numerio VMG rekomendacija).

Tai ta proga jums dar labai (LABAI) geras receptas.

P1200777

Ryžių ir lęšių karis su anakardžių ir kalendrų padažu
Lentil Curry Bowls with Cilantro Cashew Sauce

1/2 stiklinės šviežios kalendros (ir mėtų galite įmaišyti)
3/4 stiklinės anakardžių (tiesiog sauja, sakyčiau)
1/2 stiklinės vandens
2 laimų sultys (jūsų vietoje spausčiau palaipsniui)
1 česnako skiltelė
1-2 a. š. medaus/auksinio sirupo

Padažui viską sutrinkite. Jei trūksta rūgštelės, daugiau laimo, jei trūksta druskos (kas tikėtina, jei anakardžius nesūdytus naudosite) įberkite gerą žiupsnelį druskos.

8-10 nedidelių morkų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. garam masala prieskonių mišinio
1/2 a. š. čili miltelių
žiupsnis druskos

Orkaitė – 225C.
Morkas nuskusti, supjaustyti maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Sumaišyti su aliejum, prieskoniais. Vienu sluoksniu paskleisti ant skardos ir retkarčiais pamaišant kepti 20-30 min., kol suminkštės ir apskrus.

1 stiklinė basmati ryžių
1 v. š. aliejaus
1 nedidelis svogūnas, smulkintas
2 česnako skiltelės
2 v. š. raudonos kario pastos (naudoja žalią, nes raudonos neradau)
1 a. š. garam masala
1/2 a. š. malto kumino
1 stiklinė žalių lęšių
apie 400 g pomidorų tyrės
2 stiklinės vištienos/daržovių sultinio
žiupsnis druskos
avokado ir šviežios kalendros patiekimui

Ryžius išvirkite.
Aliejuje apkepti svogūną ir česnakus, apie 5 min., kol gražiai apkeps. Sudėti kario pastą, prieskonius ir pakepti 2-3 min., kad pasklistų kvapas.
Sudėti lęšius, pomidorų tyrę, supilti sultinį ir ant neaukštos ugnies virti apie 35-40 min., kol lęšiai suminkštės. Jei lęšiai spėriai sugers skystį – papildykite.
Pabaigoje įmaišyti išvirtus ryžius, jei reikia, pagardinti druska.

Troškinį dėti į lėkštes. Ant viršaus dėti skrudintų morkų, avokado, pagardinti padažu ir užbarstyti šviežiai pjaustyta kalendra.

Skonis: 10/10

Toks komfortabilus, sveikas ir gana įvairus pietų dubenėlis. Spalvos džiugina, kvapai užburia, skonis sušildo. Nieko ekstravagantiško, bet rezultatas labai jaukus.
Padažui vietoj anakardžiu, manau, galėtumėte naudoti ir skrudintas saulėgrąžas. Galima apsieiti vien tik lęšių troškiniu, jei anuos (kaip ir aš) mėgstate labiau, nei ryžius.

Ryžių ir lęšių karis su anakardžių – kalendrų padažu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s