Šokoladinis pyragas be miltų.

P1200867

Šokoladinis pyragas be miltų
Flourless Chocolate Cake

23 cm skersmens atsegamai formai

6 dideli kiaušiniai
225 g šalto nesūdyto sviesto, pjaustyto kubeliais
200 g tamsaus šokolado
200 g cukraus
30 g nesaldžių kakavos miltelių + papildomai formos pabarstymui
1 v. š. vanilės ekstrakto
žiupsnis druskos
180 ml verdančio vandens

200 ml plakamosios grietinėlės
braškių, mėlynių ir (ar) kitų uogų
cukraus pudros

23 cm skersmens atsegamos formos dugną išklokite sviestu suteptu kepimo popierium ir šonus taip pat patepkite sviestu. Formą pabarstykite kakava, kad ji priliptų, perteklių nupilkite.
Orkaitė – 180C.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Sviestą ir šokoladą dėti virš garų vonelės ir lėtai ištirpinti. Nuimti ir kiek atvėsinti. Atsargiai įmaišyti cukrų, kakavos miltelius, vanilę ir druską. Maišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Įmaišyti kiaušinių trynius. Lėtai įmaišyti verdantį vandenį.

Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo. 1/3 įmaišyti į tešlą, kad tešla taptų lengvesnė. Atsargiai įmaišyti likusius baltymus kol tešla taps vienalytė (baltymų nepermaišykite). Supilkite tešlą į pasiruoštą formą ir kepkite apie 45 min., kol viršus jau atrodys sutrukinėjęs.

Pyragą išimkite ir palikite ataušti. Uždenkite formos viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent jau 4 valandom, o geriau per naktį.

Formą su pyragu ištraukite iš šaldytuvo, peiliu apeikite palei kraštą, kad įsitikinti, jog pyragas neprilipo prie sienelių. Pyragą perdėkite ant serviravimo lėkštės.
Išplakite grietinėlę (su visiškai minimaliu kiekiu cukraus pudros) ir sudėkite ją ant pyrago. Papuoškite mėgstamomis uogomis, mėtų lapeliais ar tarkuota citrinos žievele. Uogas pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Skonis: 10/10

Pyragas labai drėgnas ir sodrus, primena brownie, bet palyginus nėra sunkus. Kad ir koks puikus būtų, jį vieną valgyti yra nuobodu, todėl grietinėlė bei uogos ne tik pataiso vaizdą, papildo skonį, bet ir palengvina bendrą įspūdį.

Kartosim būtinai.

Šokoladinis pyragas be miltų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s