Masala padažas.

Receptą teks pasipildyti. Patiems. Nebent pietums sutinkate valgyti padažą. Gera žinia ta, jog jums liko lengvoji dalis, tuo tarpu aš “prisiimu” sunkesniąją ir pačią pagrindinę.

Masalos padažas. Receptų rasite ne vieną ir net ne dešimt. Kiekvienas kuris gamina, turi savo asmeninį. Su mažom gudrybėm, kiek varijuojančiais prieskonių pasirinkimais ir jų kiekiu. Masala – prieskonių mišinys. Ir tiktai. Mylimoji Garam Masala – šildančių prieskonių mišinys. Ir tiktai. Žodžiu, suprantame, jog tikslaus, vieno vienintelio recepto čia atrasti nepavyks. Bet aš pateiksiu bent jau vieną iš jų ir užtikrinu, jog labai neblogą.

Pasigaminti padažą ir bus pagrindinė dalis. O toliau jau priklausys nuo jūsų. Gal, kaip ir aš, dėsite špinatų ir trupinsite varškės sūrio (arba panyro). Gal norėsite sudėti lengvai apkeptus vištienos gabaliukus ir leisti jiems baigti troškintis padaže. Gal įmaišysite virtus lęšius ir patiekiant per vidurį patupdysite ,marškinėliuose virtą kiaušinį bei pabarstysite kalendromis. Kaip jums gražiau ir kaip jums skaniau.

Garam Masala mišinį nusipirkti nėra sunku, bet įdomiau būtų patiems pasiskrudinti prieskonius ir juos sugrūsti grūstuvėje. Patikėkite, kvapas toks pasakiškas, jog sau mintyse pažadėjau iškepti pyragą būtent su šiuo masalos prieskonių mišiniu.

Pomidorus galite naudoti iš skardinių, nors puikiai tiks sutrinti ir šviežius. Beabejo, kuo kvapnesni, tuo geriau ir vasaros laikas yra labai palankus tam.

P1200811

Masala padažas
Masala Sauce

cinamono lazdelė
3 lauro lapai
1 a. š. kumino sėklų
1 v. š. kalendros sėklų
1 a. š. gvazdikėlių
1/2 a. š. juodųjų pipirų grūdelių
5 kardamono ankščių sėklos

Visus prieskonius keletą minučių paskrudinkite keptuvėje. Sudėkite į grūstuvę (arba kavos malūnėlį) ir sutrinkite iki miltelių.

alyvuogių aliejaus
1 nedidelio svogūno, smulkinto
2 česnako skiltelių
nykščio dydžio imbiero gabalėlio, nulupto ir susmulkinto
1 v. š. paruošto prieskonių mišinio (sunaudojau visą)
1 v. š. pomidorų pastos
800 g skardinė smulkintų pomidorų
2 a. š. rudojo cukraus
1/2 stiklinės riebios grietinėlės

Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti svogūną. Kepkite kol taps auksinės spalvos, apie 5 min. Sudėkite česnakus, imbierą, prieskonius ir pomidorų pastą, pakepkite apie 1 min. Supilkite pomidorus, pagardinti cukrumi ir uždengus, bet retkarčiais pamaišant virkite apie 20-30 min.
Padažą sutrinkite rankinio trintuvo pagalba.
Padažą vėl dėkite ant ugnies. Įmaišykite grietinėlę (gal neblogai būtų ir kokosų pienas), bei sudėkite norimus “priedus”. Kaitinkite ant nestiprios ugnies, kol viskas bus paruošta (t. y. vištiena pilnai išvirs, arba špinatai pilnai sukris ir pan.).

Patiekite su ryžiais/indiškom duonelėm ir pan.

Skonis: 10/10

Labai kvapnus ir kreminis Ryškus skonis, puikiai tinka mirkyti duonai ir į padažą “skandinti” visus kitus skanėstus, kuriuos turite.

Masala padažas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s