Lašiša su bulvytėm ir krienų padažu.

P1210020

Lašiša su bulvytėmis ir krienų padažu
Fennel and Herb Crusted Salmon with garlic potatoes

3-4 porcijos:

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
apie 0.5 kg bulvyčių, supjaustytų lazdelėmis
5 nedidelės česnako skiltelės
jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
1/2 a. š. pankolio sėklų
1 sutraiškyta česnako skiltelė
1/4 stiklinės petražolių, susmulkintų
1/2 v. š. šviežio čiobrelio
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1/4 stiklinės Panko (arba paprastų) džiūvesėlių
0.5 kg lašišos filė su oda
1 v. š. tarkuotų krienų

1/2 stiklinės creme-fraiche*
1 v. š. tarkuotų krienų
1/2 v. š. citrinos sulčių

* creme fraiche yra gana įmantrus dalykas, kurio Lietuvoje nelengva gauti (neįsitikinus, ar apskritai įmanoma). Kai kurie šaltiniai nurodo, jog reikėtų riebią grietinėlę papildyti keliais šaukštais kefyro/pasukų. Šį kartą mes tiesiog naudojom lengvą, maždaug, 12 proc riebumo grietinę.

Bulves sumaišyti su 1 v. š. aliejaus, druska, pipirais, nesmulkintom česnako skiltelėm ir paskleisti ant skardos. Kepti apie 15 min. iki 220C įkaitintoje orkaitėje, retkarčiais pamaišant.
Kol bulvės kepa, sumaišyti pankolio sėklas, traiškytą česnaką, citrinos žievelę, druską, pipirus, čiobrelį, petražoles ir džiūvesėlius.
Lašišą, odos puse žemyn patepti krienais ir užkloti paruoštu džiūvesėliu mišiniu. Jį kiek spūstelti, kad trupiniai geriau priliptų.
Skardą su bulvėmis išimti, bulves kiek pastumti, kad lašiša vietos atlaisvinti, dėti lašišą ir dar kepti apie 15 min.

Kol lašiša kepa, sumaišyti grietinę su krienais ir citrinos sultimis.

Iškepusią lašišą patiekti su bulvytėmis bei paruoštu padažu.

Skonis: 10/10

Gaminimas yra… gaminimo beveik čia nėra. Ir efektas pranoksta bet kokius ankščiau valgytus fish and chips. Lašiša švelni, viršus traškus, paskrudusios bulvytės ir krienų padažas.
Mielieji, stiklinė vėsaus sidro/alaus šalia ir puota užskaityta.

Lašiša su bulvytėm ir krienų padažu.

Vienas komentaras “Lašiša su bulvytėm ir krienų padažu.

  1. Indrė sako:

    tikrai taip, creme fraiche gaminimas yra paprastas – viena stiklinė maždaug 35C grietinėlės, įmaišome šaukštą pasukų (gerai išmaišome) ir palaikome pernakt kambario temperatūroje, ir vuola, turime creme fraiche, kurios kaip grietinės ar jogurto karštame skystyje nesutraukia:))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s