Morkų ir avinžirnių troškinys.

P1200947

Labai jums prašom tokį itin lengvai pagaminamą patiekalą. Morkos ir avinžirniai – nieko įspūdingo, bet šį kart visą magiją daro prieskoniai. Troškinys tapo vienas mano favorit’ų ir tinka tiek su rudaisiais ryžiais bei jogurtu, tiek, tiesiog, su keliom riekelėm jūsų mėgstamos paskrudusios duonos.

Morkos ir avinžirniai pomidorų padaže
Moroccan Carrots

apie 0.5 kg mažų/vidutinių morkų
1 a. š. alyvuogių aliejaus
po 1 a. š. cinamono, kumino, rūkytos paprikos, kmynų sėklų
po 1/2 a. š. malto muskato ir malto imbiero
kelios česnako skiltelės, sutraiškytos
skardinė avinžirnių
skardinė smulkintų pomidorų
1 v. š. medaus
smulkintos kalendros

Kuo morkos smulkesnės – tuo bus išvaizdžiau. Jei turite stambesnes, tiesiog supjaustykite jas stambio riekėm (veikiau ritinio formos). Dar stambesnės – perpjaukite išilgai per pusę ir tada supjaustykite stambiai gabaliukais. Norime jog jos gana greitai pasigamintų, bet taip pat niekur nepasiklystų troškiny.

Morkas pavirti vandeny apie 7 min., kad suminkštėtų.

Aliejuje kelias minutes pakepkite česnakus ir prieskonius. Sudėkite nuvarvintas morkas, pomidorus, avinžirnius, pagardinkite medum ir uždengę patroškinkite ant nedidelės ugnies apie 15 min (arba ilgiau, kol morkos suminkštės).  Jei pomidorai per greitai nugaruos – šliūkštelkite truputį vandens. Bet jūsų tikslas nėra, kad morkos ir avinžirniai plaukiotų tirštam pomidorų padaže. Kiek reikia pasūdykite. jei trūksta aštrumo – pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

Viskas, Belieka įsidėti virtų ryžių, troškinio, jogurto ir pabarstyti kalendra. Arba, kaip minėjau, pasiskrudinti mėgstamos duonos ir skanauti.

Skonis: 10/10

Gal nieko ir nenustebinsit, bet jaukius pietus – vakarienę tikrai surengsite. O ir į darbą puikiai pakuojasi, jei ką.

Morkų ir avinžirnių troškinys.

5 komentarai “Morkų ir avinžirnių troškinys.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s