Jautienos ir alaus troškinys

P1210012-001

Jautienos ir alaus troškinys
Beef Carbonnade

alyvuogių aliejaus
apie 0.8 kg jautienos sprandinės, supjaustytos 4 cm dydžio gabaliukais
gabalėlis sviesto
200 g šaltai rūkytos šoninės
3 svogūnai, supjaustyti plonais pusžiedžiais
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 v. š. miltų
375 ml tamsaus stouto
1.5 stiklinės vištienos sultinio
10 čiobrelio šakelių
3 lauro lapai
sauja smulkintų petražolių

bulvių košės ir petražolių patiekti

Aliejų gerai įkaitinti ir jame apskrudinti (5-6 min) jautienos gabaliukus. Dėkite porcijomis. Apskrudus, išimkite ir sudėkite kepti kitus.

Iškepus jautieną, sumažinkite ugnį, ištirpinkite sviestą ir dėkite kepti svogūnus ir smulkintą šoninę.  Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps aukso spalvos, apie 15 min. Sudėkite česnakus, pakepkite apie 1 min. Sudėkite miltus, išmaišykite ir dar pakepkite minutę. Maišant, supilkite stoutą, vištienos sultinį ir sudėkite apkeptą jautieną.  Sudėkite čiobrelius, lauro lapus. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies 1.5 valandos, kol jautiena suminkštės.

Nuimkite dangtį ir dar patroškinkite 0,5 valandos, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės. Paragaukite. Pagardinkite pipirais, jei trūksta – druska ir įmaišykite petražoles.

Patiekite su bulvių koše ir dar keliais petražolių pabarstukais.

Skonis: 10/10

Toks labai solidus, sakyčiau. Net karstelėjęs, tai visai suaugusiu pasijauti.
O dar jaukus ir intensyvus.

Galvojau, jog bus gera mintis troškinį su duona valgyti (nes mėsos kukuliukus, užkeptus pomidorų padaže taip valgyti yra labai labai gerai), bet klydau. Vienas tų retų atvejų, kai manau, kad bulvių košė būtų puiku. Taip gražiai, duobute išraityta ir pripildyta šio sodraus, tamsaus troškinio.

Vis tamsesnius ir šaltesnius vakarus pasitikti reikia tinkamai.

Jautienos ir alaus troškinys

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s