Skaldytų žirnių sriuba su kariu

P1200973

Skaldytų žirnių sriuba su kariu
Curried Yellow Split Pea Soup

2 v. š. sviesto arba aliejaus
mažas svogūnas
3 česnako skiltelės, smulkintos
druskos ir pipirų
2 v. š. šviežio imbiero
1 a. š. ciberžolės
2 a. š. kumino
2 a. š. kario
3/4 stiklinės saldžių bulvių tyrės (nebūtina)
360 g skaldytų žirnių, kelis kartus perskalautų
6 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
stiklinė kokosų pieno
1/3 stiklinės šviežių apelsinų sulčių
kalendros, kokoso pieno ir juodojo sezamo patiekti

Įkaitintame svieste apkepti smulkintus svogūnus, kol taps permatomi. Sudėti smulkintus česnakus, įdėti dosnų žiupsnį druskos ir dar pakepti apie 1-2 minutes. Sudėti imbierą, ciberžolę, kuminą, karį ir saldžių bulvių tyrę. Sudėti žirnius, supilti sultinį ir ant nedidelės ugnies virti apie 1 valandą, kol žirniai suminkštės.
Blenderiu sriubą sutrinti (galite trinti, kol bus visai vientisa, galite patrinti vietomis, jeigu norite palikti truputį ir kramtymui). Sriubą pagardinkite pipirais, druska, jei reikia, supilkite kokosų pieną ir apelsinų sultis. Pakaitinkite iki užvirimo ir nuimkite nuo ugnies.

Patiekite su smulkintais kalendros lapeliais, kokosų pienu ir sezamo sėklytėm.

Skonis: 10/10

Tai yra visiškai nuostabi ir nepakartojama skaldytų žirnių sriuba. Pripažįstu, tradicinis variantas su pakeptom dešrelėm, keliom daržovėm ir dosnia petražlių doze yra nenurungiama klasika, bet. Šis variantas yra kiek lengvesnis ir įvairesnis savo skonių ir atradimų gausa. Asociacijos su žirnių sriuba natūraliai šiltos ir jaukios kyla, o karis ir kokosų pienas  tik dar labiau viską sustiprins.

Skaldytų žirnių sriuba su kariu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s