Skaldytų žirnių sriuba su kariu
Curried Yellow Split Pea Soup
2 v. š. sviesto arba aliejaus
mažas svogūnas
3 česnako skiltelės, smulkintos
druskos ir pipirų
2 v. š. šviežio imbiero
1 a. š. ciberžolės
2 a. š. kumino
2 a. š. kario
3/4 stiklinės saldžių bulvių tyrės (nebūtina)
360 g skaldytų žirnių, kelis kartus perskalautų
6 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
stiklinė kokosų pieno
1/3 stiklinės šviežių apelsinų sulčių
kalendros, kokoso pieno ir juodojo sezamo patiekti
Įkaitintame svieste apkepti smulkintus svogūnus, kol taps permatomi. Sudėti smulkintus česnakus, įdėti dosnų žiupsnį druskos ir dar pakepti apie 1-2 minutes. Sudėti imbierą, ciberžolę, kuminą, karį ir saldžių bulvių tyrę. Sudėti žirnius, supilti sultinį ir ant nedidelės ugnies virti apie 1 valandą, kol žirniai suminkštės.
Blenderiu sriubą sutrinti (galite trinti, kol bus visai vientisa, galite patrinti vietomis, jeigu norite palikti truputį ir kramtymui). Sriubą pagardinkite pipirais, druska, jei reikia, supilkite kokosų pieną ir apelsinų sultis. Pakaitinkite iki užvirimo ir nuimkite nuo ugnies.
Patiekite su smulkintais kalendros lapeliais, kokosų pienu ir sezamo sėklytėm.
Skonis: 10/10
Tai yra visiškai nuostabi ir nepakartojama skaldytų žirnių sriuba. Pripažįstu, tradicinis variantas su pakeptom dešrelėm, keliom daržovėm ir dosnia petražlių doze yra nenurungiama klasika, bet. Šis variantas yra kiek lengvesnis ir įvairesnis savo skonių ir atradimų gausa. Asociacijos su žirnių sriuba natūraliai šiltos ir jaukios kyla, o karis ir kokosų pienas tik dar labiau viską sustiprins.