Bulvių ir porų sriuba su prieskoniais.

Tradicines bulvių ir porų sriubas dažnai aplenkiu. Nors ir labai tinkančios žiemai, bet skonis jau perdėm gerai pažįstamas ir niekuom nauju nestebinantis.

Iš tikro, kai patiekalas nustoja stebinti, keli dosnūs žiupsniai prieskonių gali tapti puikiu sprendimu. Sąžiningai, pati stebiuosi, kad ankščiau nesusimąsčiau apie šią alternatyvą, turint omeny, kaip kuminai, kalendros ir panašūs prieskoniai tapo mėgstami mūsų virtuvėje.

P1210684

Trijų prieskonių bulvių ir porų sriuba
3 Spice Leek and Potato Soup

4 v. š. ghee sviesto/alyvuogių aliejaus
4 stiklinės plonai pjaustytų porų žiedais
1 a. š. ciberžolės miltelių
1 a. š. kalendros sėklų
1/2 a. š. čili dribsnių
300 g bulvių, nuskustų ir mažais kubeliais supjaustytų
apie 1 l daržovių sultinio
druskos, pipirų
1 a. š. juodgrūdės

Įkaitinti 2 valg. š. aliejaus, sudėti 2 stiklines pjaustytų porų ir kepti, kol pradės ruduoti, apie 4-5 min. Sudėti ciberžolę, kalendrą ir čili ir apkepti apie 30 sekundžių. Sudėti pjaustytas bulves, apkepti apie 1 min. Supilti sultinį, viską užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 15-20 min., kol bulvės suminkštės.

Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei trūksta druskos, pipirų – pagardinti.

Įkaitinti likusius 2 valg. š. aliejaus, sudėti likusias dvi stiklines porų, pagardinti druska ir kepti 5-6 min., kol pradės ruduoti. Įmaišyti juodgrūdės sėklas, pakepti 1 min.

Į dubenėlius įpilti sriubos, įdėti dosnų šaukštą keptų porų, pašlakstyti alyvuogių aliejum ir patiekti.

Skonis: 10/10

Nuostabiai. Tiršta kreminė ir taip gausiai papildyta šiltais prieskoniais, kurie, rodos, turėjo ten atsirasti nuo pat pradžių.

Bulvių ir porų sriuba su prieskoniais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s