Kriaušių ir pelėsinio sūrio sriuba
500 sriubų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 kriaušių
750 ml daržovių sultinio
85 g mėlyno pelėsinio sūrio
4 juostelės kumpio
maltų pipirų
šviežių čiobrelių
Svogūną nulupti ir susmulkinti.
Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiai.
Aliejuje apkepti svogūną, kol suminkštės. Sudėti kriaušes, supilti sultinį ir užvirti. Sumažinti ugnį ir virti 10-15 min., kol kriaušės suminkštės.
Į sriubą sudėti pelėsinį sūrį ir sutrinti. Pagardinti pipirais ir laikyti šiltai.
Plonai pjaustytą kumpį apkepti keptuvėje/orkaitėje, kad taptų traškenis.
Sriubą supilstyti į lėkštes, patiekti su kumpio gabalėliais, keliais čiobrelio lapeliais (dėl spalvos) ir skrudinta duona.
Skonis: 9/10
Nesu vaisių sriuboje gerbėja, bet meilė klasikiniam pelėsinio sūrio ir kriaušių/obuolių deriniui nugalėjo. Ir rezultatu likau labai patenkinta.
Sriuba švelni, kiek saldoka, bet neįkyriai. Apkeptas kumpis, galbūt keli papildomi potėpiai pelėsinio sūrio saldumą maloniai atsveria. Keletas speltos duonos skrebučių šalia ir jau galima tai drąsiai pavadinti beveik fine dining.
Išmėginau, nustebino ir labai patiko 🙂 Ačiū, kad dalinatės receptais 🙂
Džiugu! Dar ir pati dabar apie ją prisiminiau, tai reiks greitu metu pakartoti 🙂