Vištienos ir bulvių (beveik) karis

Manęs paklaustumėte kur Vilniuje gauti gero kario – gūžtelčiau pečiais ir pasiūlyčiau pasigaminti namie. Gal šimtaprocentinės autentikos išlaušti ir nepavyks (pavyzdžiui, kario lapų gauti), bet tikėtina, kad liksit nenusivylę.

Apie karį daug papasakoti eksperto tonu negalėčiau, bet tie naminiai eksperimentai tampa vis labiau ir labiau nusisekę. Šis nevisai-autentiškas-labiau-variacija buvo gamintas visai ne per seniausiai. Ir boy, oh boy, buvo jis tikrai geras.

P1210707

Vištienos ir bulvių “karis”
Indian Spiced Chicken with Tomato and Cream

3 v. š. ghee sviesto/aliejaus
6 vištienos gabaliukai (kulšelės, šlaunelės ir pan)*
druskos, pipirų
vidutinis svogūnas, smulkintas
4 česnako skiltelės, susmulkintos/išspaustos/sutarkuotos
2 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
2 v. š.pomidorų pastos
2 a. š. garam masala prieskonių mišinio
2 a. š. kumino
2 a. š. ciberžolės
1/2 a. š. maltos kalendros
3/4 a. š. kajeno pipirų (aštrumą patys reguliuokite)
3/4 a. š. malto kardamono
8 stiklinės daržovių sultinio
3/4 stiklinės pomidorų tyrės
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
apie 500 g bulvių, nuskustos ir supjaustytos 0,5 cm storio griežinėliais

jogurto, mėtų, indiškų duonelių/pitų/tortilijų patiekimui

* čia jau kaip norit, taip su ta višta darykit. Man asmeniškai patinka tvirtų, po kiemą palakščiusių vištų filė, kurią paskui šakutėmis sudraskau ir dar patroškinu. Jautiena irgi idėja, beje.

Vištieną pabarstyti druska, pipirais. Dėti kepti į įkaitintą aliejų odele žemyn. Apkepti tik iš vienos pusės, kol apskrus (apie 10 min.). Išimti ir laikyti šiltai.

Sudėti kepti svogūną, česnakus ir imbierą. Kepti, kol svogūnas suminkštės. Sudėti pomidorų pastą ir prieskonius, pakepti kelias minutes, kol pakvips prieskoniais ir pomidorų pasta patamsės.

Supilti sultinį, pomidorų tyrę ir grietinėlę. Sudėti apkeptą vištieną, pabarstyti druska ir pipirais, jei reikia. Troškinti ant mažos ugnies, dalinai uždengus apie 1.5-2 valandas, kol vištiena jau beveik krenta nuo kaulo, o padažas sutirštėjo.

Sudėti bulves, dar patroškinti apie 30-45 min., kol bulvės išvirs. Jei norite, atskirkite vištienos mėsą nuo kaulų ir odos ir sudėkite atgal į troškinį.

Patiekite su jogurtu, mėtomis ir duonelėmis.

Skonis: 10/10

Po tokio ilgo troškinimo mėsa šilkinė, padažas tirštas ir ryškus. Jausmo, kai į tortiliją įsidedi šio troškinio, jogurto ir mėtų nupasakoti neįmanoma, o ir neverta. Patirkite patys.

Galite pasirinkti troškinti jautieną. Patiekalas bus dar solidenis, bet atitinkamai turėkite omeny, kad ir troškinimas gali būti kiek ilgesnis. Kad padažas lėčiau tirštėtų, tiesiog reikėtų troškinti ant mažos ugnies uždengtame puode ar gilioje keptuvėje.

Kolega darė, sakė vietoje grietinėlės kokoso pieno pylė. Skambėjo, lyg buvo patenkintas tokiu savo sprendimu🙂.

Vištienos ir bulvių (beveik) karis

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s