Cukinijų blyneliai su fetos užtepu.

  • Cukinijų duonos blyneliai. Malonūs, minkšti, nors jausmas, tarsi kažko trūksta. Bet vistiek rekomenduoju. Man patiko. Tuo pačiu pagrindu pagaminau ir cukinijų blynelius su mocarela, fermentiniu sūriu ir bazilikais. Labai neblogi.

Cukinijų blyneliai
Zucchini Fritters

2 stiklinės tarkuotų cukinijų
1/4 stiklinės miltų
1/3 stiklinės kukurūzų kruopų
nedidelis svogūnas, pjaustytas
kiaušinis, plaktas
1/4 stiklinės tarkuoto Parmezano
druskos, juodųjų pipirų

Orkaitė – 200C, skardą ištiesti kepimo popierium.
Cukinijų tarkius nusausinti popieriniu rankšluosčiu, sumaišyti su visais ingredientais. Jei masė atrodo per sausa, dar pamaišyti, cukinijos turėtų daugiau “išleisti“ vandens.
Suformuoti plonus 6-7 cm skersmens blynelius ir kepti apie 15 min., vėliau – nustačius grilio funkciją dar apie 2-3 min paskrudinti.

Skonis: 8/10

Su feta, beabejo, gerai. Pavienių paskirtį ne itin suprantu.

Fetos aptepas
Feta Dip

2 v. š. alyvuogių aliejaus
3 v. š. pinijų riešutų
1 1/2 stiklinės fetos (apie 200 g)
1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės grietinės
3 v. š. smulkintų krapų
2 skiltelės česnako, išspaustos
1/2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės

Pinijas paskrudinti įkaitintame aliejuje.
Fetą išsukti su pienu, grietine, krapais, česnaku ir citrinos žievele. Sudėti į indelį, apibarstyti pinijomis ir apšlakstyti keptuvėje likusiu aliejumi.

Skonis: 10/10

Mega geras. Su blyneliais, su agurku, trapučiais, juoda duona. Juoda duona ir agurkais.
Geras priedas.

Cukinijų blyneliai su fetos užtepu.

Parašykite komentarą