Rugsėjo 1. Net nežinau, džiaugtis ar verkti. Džiaugtis turbūt. Visada reikia džiaugtis, sakau (ir pritrūkstu žodžių).

Geriau dar gegužės mėnesį keptas rozmarinų keksas su šokoladu. Arba citrinos žievele vietoj šokolado. Gali būti ir viskas kartu.

Mano kančias šį kartą palengvino atradimas, kad pagrinde proporcijos visur sutapo: t. y. nereikėjo saugotis n rozmarino keksų receptų. Vienas!

Rozmarinų keksas su alyvuogių aliejumi ir šokoladu
Rosemary and Bittersweet Chocolate Quick Bread

3/4 stiklinės speltos miltų
1 1/2 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės cukraus
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. druskos
1/2 a. š. maltos kalendros
3 kiaušiniai
stiklinė alyvuogių aliejaus
3/4 stiklinės pieno
2 v. š. smulkinto rozmarino
150 g juodojo šokolado
rozmarinų cukraus (pagal norą)*

Speltos miltus pakeičiau kvietiniais.
*  sumalti 1/4 stiklinės cukraus su 1 v. š. smulkinto rozmarinoi

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir kalendrą.
Išplakti kiaušinius, įmaišyti aliejų, pieną ir smulkintą rozmariną.
Sumaišyti aliejaus masę su miltų, įmaišyti šokoladą.
Tešlą supilti į formą, apibarstyti rozmarinų cukrum.

Kepti apie 40-50 minučių. Tikrinti dantų krapštuku.

Skonis: 9/10

Nors net svajoti nedrįstu apie keksą, nusipelniusį 10-uko.

Bet kokiu atveju – labai geras. Tekstūra, ne per saldus, maloniai jaučiamas rozmarinas ir šokoladas.
Rozmarino galėtų būti ir daugiau, nors prisipažinsiu, pasmulkinau ir tiek. Nematavus kiek šaukštų subėriau.

Verta kepti.

About these ads