Kartais man kyla mintis, prie receptų klasifikacijos priskirti ką nors panašaus į ‘genialu tai, kas paprasta’.
Ir vėl. Genialu tai, kas paprasta.
Į šalį galima padėti visus įmantrius produktus, pasilikti tik kelis pagrindinius ir sukurti. Sukurti tikrai dešimtuko vertus pietus.
Makaronai su kreminiu grybų padažu
Pasta with creamy mushroom sauce
makaronų
200 g pievagrybių ( pagiedautina rudųjų )
1/2 skiltelės česnako
mažas kuokštas petražolių
100 ml grietinėlės
druskos
baltųjų pipirų
sviesto/alyvuogių aliejaus
Makaronus išvirti.
Pievagrybius, česnaką ir petražoles sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti ( beabejo, tai galite padaryti ir rankiniu būdu ).
Kepti pievagrybius aliejuje, kol visas skystis išgaruos ( kalbu apie skysčius, kurie išsiskiria, kepant pievagrybiams ).
Supilti grietinėlę, suberti druską ir pipirus. Kepti, kol pievagrybiai taps ‘kreminiai’. Sudėti ką tik išvirtus makaronus.
Patiekti vienus arba su sūriu.
Skonis: 10/10
Pagrinde jaučiasi makaronai su švelnia pievagrybių gaidele. Puikus duetas. Neapkrauna skonio receptorių papildomais kitais skoniais ar prieskoniais.
Genialu tai, kas paprasta.
O taip! Aš dėl šito derinuko irgi kraustausi iš proto 🙂 Beje, kątik valgiau labai panašią vakarienę!
Tikrai taip – labai dažnai genialumas slypi paprastume 🙂 Užskaitau šitą, niami niami 😉
Užskaitymo jis garantuotai vertas ))