Kavos tortas.

Pirmasis tortas buvo pagrinde skirtas draugams.  Šis – giminėms.
Pirmasis buvo ganėtinai minimalistinis ( puošybos prasme ), šis taip pat. Puošybos prasme.  Nedariau jokių roželių, nenaudojau kavos pupelių. Visą tortą tiesiog aptepiau kremu ir apibarsčiau paskrudintom migdolų plokštelėm.

Aš pradedu pamilti tokius ‘nepuoštus’ tortus.

Ir. Tai mano 100 įrašas. Taip jau išėjo, kad…šekit jums 100 ( jubiliejinio ) įrašo proga – tortas.

Kavos tortas su plakta grietinėle
Šaltinis: receptinės kortelės

26 cm skersmens tortinei

Biskvitui:
100 g sviesto
8 kiaušiniai
200 g miltinio cukraus
žiupsnelis druskos
150 g miltų

7 valg. š. konjako

Kremui:
3/4 l grietinėlės
40 g miltinio cukraus
3 valg. š. tirpios kavos
50 g skaldytų migdolų

12 kavos pupelių

Ištirpinti sviestą ir palikti vėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską plakti karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Dubenį su plakiniu perdėti į šalto vandens vonelę ir plakti, kol masė atvės. Vėliau suberti persijotus miltus ir nuolat maišant supilti ištirpintą sviestą.
Tešlą supilti į formą ir iškepti plokštainį. Kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 50 min. ( siūlau biskvitą stebėti, nes mano nuomone, tiek kepti jo tikrai nereikia ). Atvėsusį išimti iš formos ir padalinti į 2 papločius.
Grietinėlę su kava ir miltiniu cukrumi išplakti iki standumo. Dalį paruošto kavos kremo atidėti puošimui.
Torto papločius ir šonus aptepti kavos kremu. Likusį kremą konditeriniu maišeliu išspausti ant torto viršaus. Pabarstyti skaldytais migdolais ir ant kiekvienos kremo roželės uždėti po kavos pupelę.

Skonis: 9/10

Tikrai. O žinot kas įdomiausia, kad tortas netgi nėra labai saldus. Jis netgi turi labai nežymų kavos karstelėjimą. Bet labai labai nežymų. Tikras kavos tortas. Švelni, vos salstelėjusi kavos konio grietinėlė, papločiai sulaistyti alkoholiu ir saldūs, šviesūs bei minkšti biskvitai.
Ir kam reikalingas tas įmantrumas?

Kavos tortas.

13 komentarų “Kavos tortas.

  1. Asta sako:

    Pavėluoti sveikinimai su šimtuoju įrašu! 🙂 Geriau vėliau nei niekada 😛
    O tortas atrodo žavus, žinau, kam tikrai patiktų… tas kavos karstelėjimas, minimalus saldumas ir visa kita. Reikės prisiminti ir progai pasitaikius išbandyt 🙂

  2. Labai skaniai atrodo! Man irgi geriau tiesiog skaniu kremu “papuoštas“ tortas nei kokios cukrinės roželės, primenančius parduotuves ir parduotuvinius tortus 🙂

  3. Asta, išbandyk. Man rodos, kad jis tokiu atveju tikrai turėtų tikti.
    Bet taip pat jeigu žmogus ir nėra tik už ‘liesus’ tortus, nes grietinėlė čia sudaro pagrindą ir jos čia tikrai nemažai )

    Rūta, tada mūsų skoniai puošybai tikrai sutampa 😉

  4. tortukas sako:

    taigi dariau ir nepavyko, as dariau is puses normos, bet manau arba cia turi detis miltai, kurie patys kildina, arba tuomet reikia kepimo milteliu arba sodos ir siek tiek daugiau miltu, nes paprastai ant vieno didelio kiausinio reik apie 50g miltu. labai gaila, kad man nesigavo, nes siaip visi ingridientai kaip ir tiktu. reiks pasinaudoti tik pertepimu.
    ir dar klausimelis, kur pilasi 7 valg. š. konjako?

  5. Jurga sako:

    Beje jei supylusios sviestuka ne maisete o plakete mikseriu tai tesla galit mest lauk ji tikrai neiskils. is patirties rasau.:)

Parašykite komentarą