Birželio mėnesį.
Šokoladinis pudingas
Chocolate Self – Saucing Pudding
3/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės maltų lazdyno riešutų
1/2 stiklinės rudojo cukraus
3 a. š. kepimo miltelių
1/3 stiklinės kakavos miltelių
1 stiklinė pieno
70 g sviesto, tirpinto
2 kiaušiniai, lengvai išplakti
1 a. š. vanilės ekstrakto
kakavos pabarstymui
Padažui:
stiklinė rudojo cukraus
3 v. š. kakavos miltelių
2 stiklinės verdančio vandens
Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, lazdyno riešutus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavą.
Supilti pieną, tirpintą sviestą, kiaušinius ir vanilę. Išmaišyti. Masę sudėti į lengvai riebalais pateptą kepimo formą.
Padažui sumaišyti cukrų su kakava, apibarstyti pudingo viršų. Užpilti viską karštu vandeniu ir kepti apie 30 min.
Skonis: 9/10
Ne šokoladinis pyragas, bet neprasta jo alternatyva.
“Padažo“ skonis, pripažinsiu – kiek vandeningas ir nėra “šokoladiškai“ sodrus, bet karštas ir su vaniliniais ledais – puikus desertas.
o kokio riebumo kakava naudota? nes labai skonis nuo kakavos priklauso 😉 kad būtų intensyvus ir tikras šokolado skonis, reiktų dėti kakavą , turinčių ne mažiau nei 21-22 % riebumo 😉