Bandelės su kava ir Nutella.

Išskirtinis sekmadienis, kai bandelinę namie padarau aš: tešlą ir bandeles suformuoju iš vakaro, nakčiai dedu į šaldytuvą, o ryte tik kaitinam orkaitę ir tingiai dar nesikeliam iš lovos.

Namams pakvipus belieka uždegti jau ant šakos apkabinėtas lemputes, pasidaryti kakavos ir sėsti valgyti karštų, ką tik iš orkaitės ištrauktų bandelių.
Sekmadienio rytas.

1

Bandelės su kava ir Nutella
Nutella Espresso Rolls

1/2 stiklinės šilto pieno
2 v. š. sviesto, tirpinto
1 1/2 a. š. sausų mielių
2 a. š. espresso kavos miltelių
3 v. š. cukraus
1 didelis kiaušinis
2 stiklinės miltų (ir dosnus žiupsnis druskos)

Šilto pieno ir tirpinto sviesto mišinio paviršių pabarstyti mielėm. Palikti 10 min.
Įmaišyti kavą, cukrų, įplakti kiaušinį. Dalimis dėti miltus ir pradėti minkyti tešlą. Jei tešla bus per lipni – įdėti dar truputį miltų (nepadauginkit, tešlą tai tik kietina), jei per sausa – įpilti šlakelį vandens.
Tešlą minkyti apie 7-10 min., dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 2 valandas.

150 g Nutellos
1 a. š. kavos miltelių
50 g rudojo cukraus

Tešlą iškočioti į stačiakampį ir paliekant vietos prie kraštų, aptepti Nutella. Apibarstyti rudojo cukraus ir kavos mišiniu bei, pradedant nuo ilgesnės pusės, susukti į vyniotinį. Jį padalinti į maždaug 4 cm dydžio gabaliukus (gavau 9 bandeles) ir jas sudėti į apvalią, maždaug 25 cm skersmens formą. Bandeles uždengti ir palikti kilti apie 45 min – 1 h arba uždengus dėti į šaldytuvą nakčiai.
Orkaitė – 190C. Bandeles kepti 15-20 min. gerai įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos. Valgyti karštas.

Skonis: 9/10

Minkštos, gausiai šokoladinės ir man patinka, kad kava charakterio suteikia. Vienintelis dalykas kas užkliuvo – tešla gal kiek prėska (rodos, užkliuvo tik man). Viliuosi, jog dosnus žiupsnis druskos viską sustatytų į savas vietas.

Bandelės su kava ir Nutella.

4 komentarai “Bandelės su kava ir Nutella.

Parašykite komentarą