Liepos mėnesio kąsniai.

P1180969

Kavos skonio prancūziški skrebučiai. Visiškas kosmosas kaip puiku. Kelių dienų senumo rageliai jau ne kartą pasiteisino. O ir šiaip, kas atsisakys gausiai karamelizuoto paviršiaus ir minkšto skrebučio vidaus.  O jei dar turit klevų sirupo…
Naudojau tamsų, klampų muscovado cukrų. Žodžiu, kartosim kartosim ir paskui dar kartą kartosim.

Džiovintų pomidorų sriuba. Ryški, rūgštoka, sūroka ir komfortabili. Kokosai perdėm niekur nelenda, pomidorai ir bazilikai jaučiasi akivaizdžiai. Beveik vasariškai, bet pritaikyta vėsiems orams.

Veršienos ir kuskuso mėsos kepalėliai. Kad sočiau būtų – priderinkit grybų perlotą šalia ir puikūs, bet lengvi pietūs garantuoti.

Polentos apkepas su daržovėmis. Netikėtai nustebinęs. Rodos, nieko ypatingo nepavyks – o rezultatas visai geras. Švelnaus sūrio skonio polenta apskrunda, vyšniniai pomidorai tampa minkšti ir saldūs. Vietomis grybukas, vietomis sūroka ir paskrudus feta. Gaivios gražgarstės irgi vietoje ir laiku. Kitą kartą pažaisti galima ir su voveraitėmis, ir su čiorizo ar, tiesiog, kitokiu daržovių deriniu. Geriausia, kad laiko ir pastangų visai nereikalauja.

Avižinių dribsnių ir razinų blyneliai. Kaip blyneliams – kiek per standūs.

Bananų ledai. Labai vasariškas ir sveikas variantas, kurį tinka dėti į vafliuką ir apibarstyti griliažu. Daugelis yra girdėję, kad sutrinti šaldyti bananai tikrai tampa kreminės ledų konsistencijos (vieno ingrediento ledai), o kad būtų įdomiau šalia dar dedam šaldyto ananaso, pilam šlakelį stiprios kavos ir dedam riešutinių sausainių. Idėjų pasisemti galite iš VMG 2013 vasaros numerio. Tuo tarpu aš pasiruošus išbandyti visus ten siūlomus variantus.

Orzo salotos. Kaip nesukiok, jos man pasirodė tobulos.

Pasta su špinatais ir kokosų pienu. Pasirodė itin geri. Kokosas, imbieras ir mėta – what not to love? Švelnu, gaivu ir labai kremiška. Lieka mūsų repertuare.

Mes, beje, naudojom tik špinatus.

P1180583

Gaivios salotos. Iš VMG vasaros leidinio (2013 metų). Salotas sumaišykit su saujele perpjautų vynuogių, keliais perpjautais ridikėliais, sauja apvirtų brokolių, pagardinkit aliejum, druska ir pipirais. Sudėkit į lėkštes, pagardinkit grūdėta varške, skrudintomis moliūgų sėklomis ir saulėgrąžomis, ridikelių daigais. Sotu ir labai lengva. O vėliau, dar ir žalią smoothie susiplakit, kurį mes jau pamėgom: du stambūs griežinėliais valyto ananaso, 2 bananai, saliero stiebas, sauja špinatų, truputis tarkuoto imbiero ir stiklinė mineralinio vandens. Viskas keliauja į mikserį, o po to – į jūsų stiklinę. Nesigailėsit.

Grikių košė. Raw. Riešutiškumo netrūksta. Švelniai saldi, kvapni ir labai soti. Galite pagardinti keliais šaukšteliais džemo, kad ties indelio viduriu nepradėtumėt nuobodžiauti. Mantui patiko labai, aš likau kažkur kryžkelėj.

Bananiniai blyneliai su citrininiu kremu. Su kremu viskas tvarkoj, blyneliai – vargo vakarienė. Nesugebėjau kepti nei didesnių, nei mažesnių, kol papildomai miltų neįdėjau.
Faktas, jog bananiniai blyneliai tinka su (taip vadinama) lemon curd, todėl naudokitės jau patikrintu receptu.

Bulvių apkepėlė su kiaušiniais. Kkomfortas. Kitą kartą gal mieliau kiaušinį keptuvėje apkepsim, kad skysto trynio efektą išgauti ir porą brie riekelių prieš šaunant į orkaitę uždėsim.
Jei norite būti visai išdykę – šaltiems orams atėjus, siūlau šį apkepą derinti kaip garnyrą prie keptos vištienos krūtinėlės ar paskrudusių dešrelių.

Liepos mėnesio kąsniai.

2 komentarai “Liepos mėnesio kąsniai.

  1. Vau vau vau, kaviniai French toasta’ai vilioja neišpasakytai. O kad bananai dera su lemon curd dar niekad negirdėjau ir nepagalvojau, bet kadangi nesveikai dievinu lemon curd ir galiu valgyt tiesiog iš stiklainiuko, reiks pabandyt su bananais, gal nušvis gyvenimas dar ryškiau :)))

    1. Lemon curd – visiškas gėris. Ir geriausia tai, jog ji netrunka pasigaminti (kaip kad nuolatos pradžioje atrodo :D).
      Tinka su blynais. Ir lietiniais plius mėlynių uogiene. Sunshine on a plate. Pačių bananų tik į ją nemirkyk, nes negaliu garantuoti, kad labai patiks 😀
      O kavinius french toast’us labai siūlau pamėginti. Efektas kiek kitoks, gaminimas ne ką skiriasi :). Gali net recepto nesekt. Svarbiausia, sviesta su rudu cukrum ir tirpia kava keptuvėje ištirpinti prieš kepant.

Parašykite komentarą