Gruodis.

P1190476

Aguonų ir sūrio pyragas iš Duonos ir žaidimų žurnalo. Pamačiau, tuoj pat spjoviau į visus medaus torto planus ir pagaminau šį.
Aguonų sluoksnis pasirodė per grubus. Tai nėra biskvitas. Tai yra gausus kiekis kokoso drožlių ir aguonų, todėl ir kramtymo netrūko. Netrūko. Jo buvo per daug. Sūrio sluoksniui seniai ištirpus, vis dar sėdi ir kramtai aguonas.
Nežinau, ar sumanymas toks buvo, ar aš kažkur stipriai susimoviau (kaip kad aguonų malime), bet pati galvočiau apie tam tikrus pakeitimus.
Pati aguonų, sūrpyragio ir kavos kombinacija tai man kaip reta patiko.

Lašiša ir pankolių rizotas. Patiko viskas, nuo A iki Z.

Burokėlių ir fetos tartas. Burokėlius sutarkavom kiek per stambiai, tai jiems trūko laiko iki galo suminkštėti. Tarkuokit smulkiai.
Ir jeigu jau darom tokį daržovinį quiche, tai viso grūdo miltai trapiai tešlai čia irgi labai labai tiktų. Receptas ir idėja itin geri.

Tortilijų suktinukai su daržovių salotomis. Skanu. Sveika. Kartosim.

Pitos su morkų salotom. Nepamiškit dar humuso ir mėtinio jogurto. Bus gerai.

Skaldytų žirnių ir kario sriuba. Buvo fenomenali. Labai skanu, labai tinka žiemai.

P1190486

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis. Kario idėja vegetarams. Ir balansas tarp aštraus ir miltingų saldžių bulvių irgi geras. Stogo nerauna, bet pietums tinka – sotu, sveika, švelniai aštru. Neužtruksit gaminant ir neapsunksit valgant.

Gruodis.

Parašykite komentarą