Žaliųjų žirnelių sriuba su cinamonu.

P1190590

Žalių žirnelių sriuba su cinamonu
VMG “7 ingredientai“

500 g šaldytų žalių žirnelių
200 g šoninės
1 svogūno
500 ml karšto sultinio
druskos, pipirų
1 a. š. cinamono
2 v. š. sviesto/ alyvuogių aliejaus

  • Šoninė suteikia gana daug sūrumo, todėl gaminkitės gana silpną (druskos atžvilgiu) sultinį (arba išvis be druskos).
    Taip pat papildomai nesūdžiau, bet jūs jau paragaukit ir nuspręskit kaip jums geriau.

Šoninę ir svogūną gana stambiai supjaustykit.
Į įkaitintą keptuvę pilkite apie šaukštą aliejaus ir dėkite kepti svogūnus bei šoninę. Kepkite kol pageltonuos.
Į verdantį vandenį sudėkite žirnelius ir pavirkite 2-3 min. Žirnelius perdėkite į keptuvę su apkepusiais svogūnais ir šonine, išmaišykite. Įmaišykite pipirų, jei reikia druskos ir cinamoną.
Viską sudėkite į blenderį, supilkite sultinį ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Perpilkite atgal į puodą, užvirkite ir nuimkite nuo ugnies.
Išpilstykite į lėkštes, pagardinkite aliejum, keliais pipirų malūnėlio pasukimais ir patiekite su traškiomis duonelėmis.

Skonis: 9/10

Siūlau pavasarį valgyti žirnelius su mėtom, žiemą – su šonine ir cinamonu. Dūmiška, intensyvi ir juokingai greitai pagaminama sriuba. 10 min. ir visų nuostabai galite jau kviesti valgyti.
Mano manymu, sriubai puikiausia atsvara būtų lengvumas ir traškumas, todėl ploni traškūs viso grūdo trapučiai ar duonelės čia tinka tiesiog tobulai.

Žaliųjų žirnelių sriuba su cinamonu.

2 komentarai “Žaliųjų žirnelių sriuba su cinamonu.

Parašykite komentarą