Tahini keksiukai.

P1190627

Tahini keksiukai
Tahini Muffins

1 stiklinės viso grūdo miltų
1 stiklinės kvietinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
2/3 stiklinės tahini pastos*
2 v. š. sviesto
1/4 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
stiklinė kokosų/migdolų ar paprasto pieno
3/4 stiklinės pistacijų halvos, supjaustytos nedideliais gabalėliais**
1/2 stiklinės trupintos halvos
keletas šaukštelių rudojo cukraus pabarstymui

* Tahini pastą galite nusipirkti, bet pasigaminti ją yra pigiau ir gana lengva. Ją dedant į tešlą pasistenkite vengti aliejaus sluoksnio, kuris susidaro viršuje.
** Pistacijų halvos Lietuvoje gauti sunku. Aš naudojau žemės riešutų halva tiek į vidų, tiek paviršiaus pabarstymui.

Miltus, kepimo milteius, druską sumaišyti.
Mikseriu iki purumo ir vientisos masės išplakti tahini, sviestą ir rudą cukrų. Po vieną įplakti kiaušinius, supilti pieną ir įmaišyti miltus. Įmaišyti smulkintą pistacijų (arba kitokią) halvą.
Tešlą dėti į keksiukų popierėliais išklotą keksiukų kepimo formą. Paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir trupinta halva.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba iki tol, kol medinis smeigtukas nebekibs tešla.

Skonis: 9/10

Keksiukai, kurių tipiškai desertui žmonės nevalgo Veikiau pusryčiams. Jaučiasi, taip vadinamas, nešvarumas (viso grūdo miltai) ir gana sunkūs bei žemiški skoniai – sezamai ir žemės riešutai. Kartu su halva dar įmaišiau ir keletą juodojo šokolado gabalėlių, kurie čia, manau, niekaip nepakenkė. Jei norite save ir kitus nustebinti – skaldytos kakavos pupelės irgi būtų geras pasirinkimas.
Aš naudojau migdolų pieną, nors manau, kad kokosas keksiukams suteiktų papildomą švelnią natą.

Negaminkit, jeigu jūsų pasaulyje keksiukas turi būti saldus ir švelniai nuodėmingas.
Gaminkit, jei linkstat į sveikąją pusę, mėgstat saikingo saldumo ir daugiau pakramtymo reikalaujančius kepinius.

Tahini keksiukai.

Parašykite komentarą