Skrudintas žiedinis kopūstas su alaus padažu.

P1200480

Skrudintas žiedinis kopūstas su alaus padažu
Whole Roasted Cauliflower with Cheddar Beer Sauce

Žiediniam kopūstui:
10 stiklinių vandens
3 v. š. druskos
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus, papildomai apšlakstyti
3 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. nesūdyto sviesto
1 v. š. cukraus
2 a. š. čili dribsnių
2 a. š. juodųjų pipirų žirnelių
lauro lapas
1 žiedinio kopūsto galva, be lapų
1 a. š. rūkytos paprikos

Padažui:
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
1/2 stiklinės pieno
3/4 stiklinės šviesaus alaus
2 a. š. Vusterio padažo
2 a. š. aštrių garstyčių
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 stiklinės tarkuoto aštresnio Čederio

Vandenį užvirti. Sudėti druską, aliejų, citrinos sultis, sviestą, cukrų, čili dribsniu, juodus pipirus, lauro lapą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Į vandenį dėti žiedinio kopūsto galvą ir leisti pavirti apie 15 min., kol pilnai suminkštės.

Tuo tarpu, orkaitę įkaitinti iki 225C.

Žiedinį kopūstą gerai nuvarvinti, perdėti į kepimo indą. Apšlakstyti alyvuogių aliejum, pabarstyti rūkyta paprika ir kepti apie 30 min., retkarčiais pasukiojant, kad tolygiai apskrustų. Išimti iš orkaitės ir palikti truputį ataušti.

Kol žiedinis kopūstas aušta, pasigaminkite alaus padažą.
Ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir kepti kelias minutes, kol pakvips “riešutais“. Maišant plona srovele supilti pieną ir virti, kol sutrištės, apie 2 min. Supilti alų, Vusterio padažą ir maišyti, kol viskas sutirštės ir taps vienalytės masės, apie 5 min.
Sudėti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais. Nuimti nuo ugnies. Įmaišyti sūrį.

Padažą supilti aplink žiedinį kopūstą ir patiekti.

Skonis: 10/10

Mintyse įsivaizduokite kaip puikiai dera sūrinis alaus padažas ir minkštas, bene burnoje tirpstantis paskrudęs žiedinis kopūstas. Patiekalas apžavi iki negalėjimo.

Skrudintas žiedinis kopūstas su alaus padažu.

2 komentarai “Skrudintas žiedinis kopūstas su alaus padažu.

Parašykite komentarą