Saldžios bulvės su ožkos sūriu, avinžirniais ir kalendra.

P1200483

Saldžios bulvės su ožkos sūriu, avinžirniais ir kalendra
Roasted Sweet Potato with Chickpeas, Goat Cheese and Coriander

2 didelių saldžiųjų bulvių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
100 g avinžirnių (virtų ar konservuotų), nusunktų
200 g ožkos sūrio (gali tiek ir neprireikti)
sauja kalendros, stambiai pjaustytos
citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus

Orkaitė – 200C.
Bulves gerai nuplauti, perpjauti perpus. Įtrinti aliejumi ir sudėjus į skardą perpjauta puse į viršų, skrudinti apie 45 min. kol suminkštės.
Išimti ir viduryhe šakute padaryti nedideles duobutes. Pabarstyti druska ir pipirais.
Sudėti trupintą ožkos sūrį, ir avinžirnius ir dėti dar kepti apie 10 min., kol sūris ištirps.
Patiekti pabarsčius kalendra, pašlakščius citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.

  • Sūrį galite trupinti arba tiesiog uždėkite po 50 g sveriantį ožkos sūrio apskritimą.

Skonis: 10/10

Ir viskas pavyksta geriau, nei buvo galima tikėtis. Labai minimalistiškai, bet labai skaniai. Saldi minkšta bulvė, kreminis švelnus ožkos sūris ir gaivi kalendra.
Labai gerai.

O jei skrudintų saldžių bulvių pasirodytų kiek mažoka, pirmyn skrudintis žiedinį kopūstą. Indišku style. Ir dar jogurtinį mirkalą šalia pasigaminti. Receptas mega geras, tai norėjau būtinai pasidalinti ir jūsų dėmesį atkreipti.

Saldžios bulvės su ožkos sūriu, avinžirniais ir kalendra.

Parašykite komentarą