Kažkuria prasme, jaučiausi kaip tarybinėje virtuvėje ( nors ten niekada nebuvau ).
Pasiemi didelį puodą, jame verdi sriubą. Net ir sekant recepto nuorodmis, rodos, kad meti viską iš eilės. Prie ko ten pomidorai?
Bet jie vistiek ten atsidūria tarp kitų daržovių.
Senas katilas, seni samčiai ir standartinė sriuba.
Ir juokinga, ir miela buvo.
Bulvienė su mėsos kukuliais
Šaltinis : ‘Virtuvės džiaugsmai’
- 750 g bulvių
- 500 g porų
- 2 svogūnai
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 l karšto mėsos sultinio
- 1 sužiedėjusi bandelė
- 1 kiaušinis
- muskato, druskos, pipirų
- 300 g maltos mėsos
- 3 pomidorai
- dž. mairūnų ir salierų druskos ( tokio mandro dalyko nežinau )
- pjaustytų petražolių
Bulves supjaustyti 2 cm kubeliais. Svogūnus – sukapoti, pusė atidėti. Porus supjaustyti griežinėliais.
Aliejuje apkepti porus, svogūnus ( 5 min. ). Sudėti bulves, supilti sultinį ir virti maždaug 20 min.
Bandelę išmirkyti vandenyje, nuspaust ir išminkyti su kiaušiniu, mėsa, svogūnais ir prieskoniais. Suvolioti kukulius. Sudėti juos į sriubą ir virti 10 min.
Pomidorus supjaustyti į 8 dalis, sudėti į sriubą ir trumpai pavirti. Paskaninti mairūnais, salierų druska ir petražolėmis.
Skonis : 9/10
Tai mano ‘tipo’ sriuba. Gausu daržovių, truputis mėsos. Ir skonis man patiko. Ganėtinai standartiškas, bet labai malonus, švelnus ir…nenusibostantis. Mairūnus, salierų druską aš pakeičiau raudonėliu.
Isties atrodo kaip tarybine sriuba, kuria valgydavom pas mociute kaime! Oi stipri ji budavo!!! Dar lyg siol mano mama sako, pavalgiau sriubos ir uzteks. Nes po tokios sriubos, tai antro ir nereikia! Su Naujaisiais!
Man iš viso visada tik sriubos ir užtenka )
Ačiū, jus taip pat )
O kodel juokinga del pomidoru? Mes daznai dedame, labai skanu. Tik aišku reikia zievele nulupti. Ir mano draugiu mamos deda. Man net keista kad kazkam keista gali buti 🙂
Nes pas mus namie, ir šiaip kiek valgius esu, tai pomidorų sriuboje užtikus dar nebuvau )