Apkeptos cukinijos su mėtom, bazilikais ir graikiniais riešutais.

P1200918

Apkeptos cukinijos su mėtom, bazilikais ir graikiniais riešutais
Sauteed Zucchini with Mint, Basil and Walnuts

apie 500 g cukinijų
3 v. š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
maža saujelė mėtų lapelių
perpus mažesnė saujelė baziliko lapelių
1 v. š. kaparėlių, perplautų po vandeniu
2 v. š. graikinių/ kedro riešutų
1-2 a. š. raudonojo vyno acto
druskos, pipirų
rikotos ir mėgstamos duonos

Į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite cukinijų griežinėlius (kepkite dalimis, po 1/3-1/2 pasiruoštų cukinijų griežinėlių). Kas kelias minutes griežinėlius apverskite ir kepkite kol jie gražiai apskrus. Užtruksite apie 10-15 min. Cukinijoms iškepus išimkite ir dėkite kitus griežinėlius kepti.

Česnakus sutrinti su keliais lapeliais mėtų, bazilikų, kaparėliais. Masė turėtų priminti pesto. Galite švelniai šliūkštelti alyvuogių aliejaus.

Iškepus paskutiniams griežinėliais, sudėkite visas apkeptas cukinijas, žolelių pesto, pagardinkite actu, druska ir pipirais. Viską geria išmaišykite, apie minutę leiskite pakepti. Nuimkite nuo ugnies.

Paskrudinkite duoną.

Ant paskrudintos duonos dėkite rikotos ir sudėkite apkepas cukinijas. Pagardinkite plėšytais bazilikais, mėtomis ir skrudintais riešutais.

Skonis: 9/10

Patiekalas labai švelnus ir lengvas. Nei cukinijos, nei rikota perdėm ryškaus skonio neturi, todėl galite pasigalvoti, kuo paįvairinti, jei jums cinkelio trūktų. Sakyčiau, kad gana minimalistinis patiekalas.

Asmeniškai man tą dieną tuo metu viskas įtiko, nes norėjosi lengvo, gryno, vos keliais kvapniais prieskoniais pagardinto patiekalo. Ir kiek traškaus. Cukinijų nekepsite tiek laiko, kad jos suminkštėtų. Užteks apkepti ir tiek. Dėl to, beabejo, nesirinkite peraugusių, didelių cukinijų, kurių odelės neįveiksite.

Apkeptos cukinijos su mėtom, bazilikais ir graikiniais riešutais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s