Trinta pomidorų sriuba.

Trinta pomidorų sriuba
A Simple Tomato Soup

4 v. š. alyvuogių aliejaus/sviesto/kokosų aliejaus
2 vidutiniai svogūnai, plonai pjaustyti
1 a. š. jūros druskos
3 a. š. kario
1 a. š. kalendros
1. a. š. kumino
1/2 a. š. čili dribsnių
2×800 ml pomidorų savose sultyse
400 ml skardinė kokosų pieno

patiekimui: ryžių, migdolų drožlių, citrinos skiltelių, prieskonių, apkepto varškės sūrio ir t.t.

Siūloma “kepintų“ (fire roasted) pomidorų, bet žmogus aš daug laiko produktų paieškoms neskiriantis, todėl, beabejo, suėjo ir paprasti, savo sultyse konservuoti.

Svogūną, druską kepinti aliejuje apie 10 min., kol lengvai paruduos.
Įmaišyti karį, kalendrą, kuminą ir čili dribsnius. Pakepti apie 30 sekundžių, sudėti pomidorus ir supitli 1.5 l vandens. Virti apie 15 min., trintuvu viską sutrinti.
Jei norėtumėte kiek skystesnės sriubos – įpilkite daugiau vandens, jei ne – belieka pagardinti kokosu pienu ir pasirinkti pagardus.

Skonis: 8.5/10

Gera, bet vienam kartui, trinta pomidorų sriuba indiška tema. Karis, kuminas, kokosų pienas – puikūs priedai. Dar ryžiai, migdolų plokštelės ir truputis prieskoninių žolelių.
Pomidorų sriubos gerbėjai gali prie skonio dar kokį balą pridėti.

Trinta pomidorų sriuba.

Vienas komentaras “Trinta pomidorų sriuba.

Parašykite komentarą