Idėją pasisavinom iš “The Room“, kur kartą jas valgėm. Prisimenu, kad keletas dalykų man tada kiek užkliuvo, bet salotos, vistiek, labai patiko. Leidau porai priekaištų išsprūsti, bet tokiu atveju, reikia tada pačiam čiuožti į virtuvę ir pamėginti padaryti geriau. Arba…tiesiog, mums priimtiniau.
Pagrindę užkliuvę buvo du dalykai: obuolio griežinėlis, ant kurio buvo pasodintas ožkos sūris ir nepaskrudintos migdolų plokštelės.
Obuolys, matomai, su sūriu buvo kepamas orkaitėje, todėl labiau padžiuvo, nei maloniai iškepė ir skonis buvo blankokas. Be to, viena, ožkos sūrio skersmens riekelė man irgi nepatiko. Jaučiau, jog supjausčius plonai obuolį, jį keptuvėje pakaramelizavus ir bangelėmis suklojus ant salotų būtų geriau.
Tą ir dariau.
Salotos su ožkos sūriu
Svogūnai: karamelizuoti. Supjaustyti, pakepti kol suminkštės, apšlakstyti balzamiko actu, įdėti truputį medaus, pagardinti druska, pipirais ir dar pakepti. Kaip tradicija – visada ten tinka čiobrelis.
Migdolų plokštelės: paskrudinti.
Obuoliai: plonai supjaustyti, kepti sviesto – medaus mišinyje kol paruduos ir suminkštės. Žiemai atėjus ten ir cinamonas/meduolių prieskoniai nepamaišys )).
Ožkos sūris: daugumoj atveju kepamas orkaitėje. Dėl jo vieno kaitinti jos nenorėjau, todėl apkepiau keptuvėje. O jei jau viską karamelizuojam, tai ir jį apkepiau sviesto – rudo cukraus mišinyje. Suveikė.
Ant salotų dėti obuolius, ant obuolių – ožkos sūrį. Apibarstyti migdolų plokštelėmis, šalia patiekti karamelizuotus svogūnus. Valgyti su duona/ duonos lazdelėmis.
Skonis: :). Visiškai puikus.
Kaip apibūdinai – taip ir atrodo 😉
jazau jazau, kaupias seilės, reiks bandyt…
ai, o tai koks čia ožkos sūris būtent?
Paprastas, iš Maximos sveriamas, kur storesniu pelėsio sluoksniu aplink padengtas.
Pavadinimo tikslaus neprisiminsiu.
Radau tokį sūrį Maxėj. Nu neapsakomai skanu… Ačiū už pasidalinimus.
Nuostabiai dera viskas!!!aciu!!!
Džiaugiuos pasitarnavus 🙂