Salotos su keptu ožkos sūriu.

Idėją pasisavinom iš “The Room“, kur kartą jas valgėm. Prisimenu, kad keletas dalykų man tada kiek užkliuvo, bet salotos, vistiek, labai patiko. Leidau porai priekaištų išsprūsti, bet tokiu atveju, reikia tada pačiam čiuožti į virtuvę ir pamėginti padaryti geriau. Arba…tiesiog, mums priimtiniau.

Pagrindę užkliuvę buvo du dalykai: obuolio griežinėlis, ant kurio buvo pasodintas ožkos sūris ir nepaskrudintos migdolų plokštelės.

Obuolys, matomai, su sūriu buvo kepamas orkaitėje, todėl labiau padžiuvo, nei maloniai iškepė ir skonis buvo blankokas. Be to, viena, ožkos sūrio skersmens riekelė man irgi nepatiko. Jaučiau, jog supjausčius plonai obuolį, jį keptuvėje pakaramelizavus ir bangelėmis suklojus ant salotų būtų geriau.

Tą ir dariau.

P1170305

Salotos su ožkos sūriu

Svogūnai: karamelizuoti. Supjaustyti, pakepti kol suminkštės, apšlakstyti balzamiko actu, įdėti truputį medaus, pagardinti druska, pipirais ir dar pakepti. Kaip tradicija – visada ten tinka čiobrelis.

Migdolų plokštelės: paskrudinti.

Obuoliai: plonai supjaustyti, kepti sviesto – medaus mišinyje kol paruduos ir suminkštės. Žiemai atėjus ten ir cinamonas/meduolių prieskoniai nepamaišys )).

Ožkos sūris: daugumoj atveju kepamas orkaitėje. Dėl jo vieno kaitinti jos nenorėjau, todėl apkepiau keptuvėje. O jei jau viską karamelizuojam, tai ir jį apkepiau sviesto – rudo cukraus mišinyje. Suveikė.

Ant salotų dėti obuolius, ant obuolių – ožkos sūrį. Apibarstyti migdolų plokštelėmis, šalia patiekti karamelizuotus svogūnus. Valgyti su duona/ duonos lazdelėmis.

Skonis: :). Visiškai puikus.

Salotos su keptu ožkos sūriu.

7 komentarai “Salotos su keptu ožkos sūriu.

      1. Paprastas, iš Maximos sveriamas, kur storesniu pelėsio sluoksniu aplink padengtas.
        Pavadinimo tikslaus neprisiminsiu.

Parašykite komentarą