Bolognese.

P1170531

Avienos Bolognese
Lamb Bolognese

2 v. š. aliejaus
450 g maltos avienos
druskos
2 vidutinės morkos
1 saliero stiebas
1 nedidelis raudonas svogūnas
2 česnako skiltelės
2 stiklinės sauso raudono vyno
skardinė (apie 400 g) konservuotų luptų pomidorų, smulkintų
3 “šakelės“ šviežio raudonėlio
1 lauro lapas
1 cinamono lazdelė
žiupsnelis čili dribsnių
apie 900 g tagliatelle*
1/4 stiklinės tarkuoto Parmezano
2 v. š. sviesto
2 v. š. alyvuogių aliejaus
stiklinė šviežių, plėšytų mėtų lapelių

* man priimtinesnis variantas: tagliatelle sumažinti per pus – 500 g.
Bolognese buvo gan sponatiškas sprendimas, todėl apsiėjau be lauro lapo, čili dribsnių ir apsiribojau džiovintais raudonėliais.
Avieną galite pakeisti jautiena/kiauliena.

Į įkaitintą aliejų sudėti avieną, pasūdyti ir kepti, kol aviena iškeps, apie 4 minutes. Išimti.
Į smulkintuvą sudėti morkas, svogūnus, salierus ir viską susmulkinti. Daržoves sudėti į keptuvę, kur kepė avieną ir kepti apie 3-4 minutes. Įspausti česnaką ir kepti dar apie 1 min. Supilti vyną, viską gerai išmaišyti, užvirti ir virti, kol vyno nugaruos apie pusę.
Sudėti pomidorus, raudonėlį, lauro lapą, cinamoną, čili ir virti apie 10 min. Sudėti keptą avieną ir dar gaminti apie 20-30 min., laikas nuo laiko pamaišant.
Išvirti makaronus “al dente“, atsidėti 1/2 stiklinės nuoviro, makaronus nuvarvinti.
Makaronus sudėti į paruoštą padažą, supilti nuovirą, įdėti sviesto, aliejaus, Parmezano ir mėtų. Viską išmaišyti, kol sviestas ištirps ir patiekti.

Skonis: 10/10

Štai čia mano paieškos ir baigėsi. Nebūsiu kukli ir pasakysiu, jog nuo šiol moku paruošti labai…labai neprastą Bolognese :).
Skonis visiškai puikus, o kvapas, tiesiog, apsupa jaukumu ir užliuliuoja.
Cinamonas ir mėtos yra “a must“. Be mėtų, beje, galvojau apsieisiu, bet kai pats patiekalas jų pradėjo reikalauti, kad savo pilnavertę egzistenciją pateisintų, jos ten atsidūrė.
Žodžiu, patiekalas skatinantis tikrą gastronominę poeziją. Perspjoviau pati save.

Bolognese.

4 komentarai “Bolognese.

Parašykite komentarą