Troškinta vištiena Lapacho arbatoje.

P1170624

Troškinta vištiena Lapacho arbatoje
Virtuvė nr 3, 2010

1 viščiuko (naudojau jau dalis: kulšeles ir t.t.)
500 ml stiprios Lapacho arbatos
250 ml raudono vyno
1 v. š. aliejaus
lauro lapas
3-4 šakelės čiobrelių
250 g rūkytos šoninės
10 mažų svogūnėlių (naudokite ir paprastus, apie 2)
300 g pievagrybių
1 v. š. miltų
aliejaus, sviesto kepti
druskos ir pipirų

Viščiuką supjaustyti porcijomis, užpilti vynu, arbata, įpilti aliejaus, įdėti lauro lapą, čiobrelių ir druskos. Palikti nakčiai šaldytuve.
Šoninę apkepti. Apkepti svogūnus ir pievagrybius.
Vištieną išimti iš marinato, nusausinti ir apkepti. Įberti miltų, dar kiek pakepti. Sudėti šoninę, pievagrybius ir svogūnus, užpilti marinatu ir uždengus troškinti apie 1 valandą.

Skonis: 9.5/10

Toks cozy, žieminis ir ne perdėm sunkus troškinys (tie, kas mano kitaip, tai aš turiu kitokį įsivaizdavimą apie sunkius troškinius). Švelnus vyno skonis, bet pagrinde – šoninė, grybai ir vištiena. Arbata čia ryškesnį vaidmenį atlieka pavadinime, nes paruoštam patiekale nesijaučia. Beabejo, rezultatas (spėju) geresnis, nei vyną vandeniu praskiesti. Švelnu, šilta, gera. Abu likom labai patenkinti ir troškinys keliauja į mūsų “pastovų“ meniu.

Troškinta vištiena Lapacho arbatoje.

Parašykite komentarą