Croque monsieur.

P1180262

Croque Monsieur
Croque Monsieur

2 sumuštiniam:

1 v. š. sviesto, papildomai duonos aptepimui
1 v. š. miltų
1 stiklinės pieno
1/4 stiklinės tarkuotu Gruyere, plius 4 riekelės
1/4 stiklinės tarkuoto Parmezano
4 duonos riekės
kelios kumpio riekelės
Dižono garstyčių

Iš sviesto, miltų, pieno pasiruoškit bešamelį. Nuėmus nuo ugnies įmaišykit sūrius.
Duonos riekeles lengvai patepti sviestu. Dvi riekeles dėti sviesto puse žemyn. Ant viršaus dėti Gruyere ir kumpį. Likusių dviejų riekelių ‘nesviestuotas“ puses patepti garstyčiomis ir suvožti su kumpiu bei sūriu. Apkepti iš abiejų pusių (galite paprastoje, galite panini keptuvėje).
Orkaitė – broilerio funkcija. Ant kiekvieno sumuštinio užpilti bešamelio (1/3-1/2 stiklinės), dar švelniai patarkuoti sūrio ir keliom minutėm dėti į gerai įkaitintą orkaitę apskrusti.
Patiekti su salotomis.

Skonis: 9.5/10

Sūrinis, švelnus sumuštinis. What’s not to love?
Globalizacijos dėka (:D) variantų rasit pačių įvairiausių, nors Gruyere is a must. Kitą kart bešamelį pagardinčiau muskatu ir apie pipirus nepamirščiau.
Ant viršaus uždėkit keptą kiaušinį ir turėsit Croque Madame. Ten jis tiks labai labai, nors taip ir nesuprantu, nuo kada madame valgo daugiau už monsieur?

P.S. Ir dar pasinaudosiu progą ir pasufleruosiu, ką veikti per Velykas, jei kiaušinių per daug turėsit.
Mes net ir Velykų nelaukėm: sumuštinis su kiaušinių salotom ir daigais.

Croque monsieur.

Parašykite komentarą