Avienos, mėtų ir rozmarino sriuba.

Nežinau, mielieji, kaip jums, bet man kiekvienas Donna Hay numeris kaip kulinarinė knyga. Tiesiog ryju akimis nuotraukas ir apninkantis pamišimas viską išbandyti čia ir dabar irgi įprastas tampa.
Šiam kartui:

P1180311

Avienos, mėtų ir rozmarinų sriuba
Donna Hay Magazine 2013 (69)

500 g maltos avienos
1 v. š. mėtų želė*
1/4 stiklinės rozmarino, smulkinto
3 česnako skiltelės, traiškytos
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
druskos ir pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
svogūnas, smulkintas
2 salierų kotai, smulkinti
1.5 l vištienos sultinio
200 g risoni (ryžių formos makaronai)
100 g špinatų lapelių
tarkuoto Pecorino patiekimui

* mėtų želė galite įsigyti M&S.

Avieną gerai sumaišyti su mėtų želė, 1 v. š. smulkinto rozmarino, 1 česnako skiltele, citrinos žievele, druska ir pipirais. Iš masės padaryti mažus kukulaičius.
Puode įkaitinti 1 v. š. aliejaus ir ant aukštos ugnies apkepti kukulaičius, kad apskrustų. Išimti, atidėti.
Supilti likusį aliejų, sudėti svogūną, salierus, likusius rozmarinus ir česnakus. Kepti kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Supilti vištienos sultinį ir užvirti. Sudėti makaronus ir virti apie 10-12 min, kol makaronai išvirs.
Sudėti kukulaičius ir dar pakaitinti kelias minutes, kad aviena sušiltų.
Supilstyti į lėkštes. Ant viršaus dėti špinatų lapelių bei pabarstyti tarkuotu sūriu.
Patiekti.

Skonis: 9/10

Kaip mes ir mėgstam sakyti – komfortabilu. Dominuojantis rozmarinas, retkarčiais išlendanti citrinos gaiva sudaro įdomią pusiausvyrą kiek sunkesniam mėsos ir makaronų deriniui. Pagaminama lengvai, bet rezultatas nekasdienis.
Mėta, rodos, truputuką pasiklydo, todėl jei norite -galite praleisti.
Žodžiu, keletas malonių akcentų yra, bet kardinaliai naujo skonio neišradom. Mantas sakė “kartosim“, bet aš be didelio sielvarto galiu judėti ir į priekį.

Avienos, mėtų ir rozmarino sriuba.

Parašykite komentarą