Kriaušių ir pelėsinio sūrio salotos.

jhg

Kriaušių ir pelėsinio sūrio salotos
Pear Walnut Blue Cheese Salad

2 kriaušės
sluoksniuotos tešlos
pora saujų salotų lapelių
smulkintų graikinių riešutų
trupinto mėlynojo sūrio

4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. balzamiko
1 v. š. medaus
žiupsnelis druskos

Kriaušes nulupkite, nupjaukite apačią (kad kriaušės stovėtų) ir atsargiai per apačią išpjaukite sėklalizdžius.
Sluoksniuotą tešlą supjaustykite 2-3 cm pločio juostelėmis ir jomis apvyniokite kriaušes. Statykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Salotas paskirstyti į dvi lėkštes, pabarstyti graikiniais riešutais ir trupintu mėlynu sūriu. Viską lengvai rankomis išmaišyti.
Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzamiku, medumi ir druska.
Į salotas įsodinti tešloje keptą kriaušę, lengvai pagardinti užpilu ir iš karto patiekti (arba užpila galite patiekti šalia).

Skonis: 10/10

Apart to, jog kriaušės ir pelėsinis sūris šiaip yra geras ir klasikinis derinys, sluoksniuota tešla dar papildomai suteikia tiek jaukumo, tiek sotumo.
Be to, pripažinkim, ir išvaizdos prasme atrodo visai neblogai :).

Kriaušių ir pelėsinio sūrio salotos.

Parašykite komentarą