Rabarbarų ir maskarponės prancūziški skrebučiai.

image (2)

Rabarbarų ir maskarponės prancūziški skrebučiai
Rhubarb Mascarpone French Toast

Apie 600 g rabarbarų
110 g cukraus
3 kardamono ankštys
2 apelsinai
150 g  medaus
350 g mascarponės
vanilės ankštis
8 stambios riekės duonos/batono
2 kiaušiniai, išplakti su 1/4 stiklinės pieno
60 g sviesto (kepimui)

Su duona buvo tricky, mat norėjau tokios “kaimiškos“ plutelės ir minkštos, bet neskylėtos duonos. Apsistojau ties kaimišku batonu iš Mon Ami kepyklėlės.

2/3 rabarbarų supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais. Prikaistuvyje sumaišyti su cukrum, kardamonu, 3 apelsino žievelių atraižom ir 1 1/2 apelsino sultimis. Užvirti, pavirti apie 15 min. iki džemo konsistencijos. Žieveles ir kardamonus išimti, džemą ataušinti. (Galite pasiruošti iš vakaro, jei skrebučius gaminsite pusryčiams).

Likusius rabarbarus supjaustyti 5 cm ilgio gabaliukais, apšlakstyti 50 g medaus ir likusio 1/2 apelsino sultimis. Skrudinti orkaitėje apie 15 min., 200C. Laikyti šiltai.

Maskarponę sumaišyti su likusiu medum ir vanilės ankštim. Dosniai aptepti vieną riekės pusę, uždėti pasiruošto rabarbarų džemo.
Keptuvėje ištirpinti sviestą. Batono riekeles (maskarponės ir džemo puse viršun), įmerkti į kiaušinio plakinį (jei duona kietesnė – truputuką palaukit, kad įsigertų, apie 1 min.). Riekelę dėti į keptuvę ir kepti apie 2 min., kol kiaušinio plakinio pusė apskrus iki auksinės spalvos. Taip iškepti likusias riekeles, sudėti į skardą ir dar kepti orkaitėje apie 5 min.
Patiekti su skrudintais rabarbarais, apšlaktyti susidariusiu sirupu, jei norite – medum. Šalia galite patiekti tiršto graikinio jogurto.

Skonis: 9/10

Maskarponė bene susigeria į minkštą skrebutį, o rabarbarų rūgštelė viską atgaivina. Mums patiko šalia dar šaukštą graikinio jogurto įkomponuoti.
Truputuką darbo yra (ypatingai ryte, kai įsivažiuoti į dieną reikia), bet iš esmės, galite paruošti skrebučius su savo mėgstamiausiu džemu. Tarkim kepti obuoliai su cinamonu, manau, irgi tobulai čia tiktų.

Iš nurodytos porcijos galite pamaitinti 4-6 žmones.

Rabarbarų ir maskarponės prancūziški skrebučiai.

Parašykite komentarą