Prancūziškų ragelių pudingas.

Nežinau kaip dažnai pas jus atsiranda pagyvenę prancūziški rageliai, o jei neatsiranda – galite įsigyti. Kad ir Thierry su 50 proc. nuolaida. Rageliai nebūna patys tinkamiausi valgyti čia ir dabar, bet keletas idėjų yra tikrai vertos įgyvendinimo. Ir pasenę rageliai tam tinka žymiai labiau, nei švieži.

Prancūziškų ragelių pudingas lėkštėje. Ne itin tvarkingai atplėštas, bet nemažiau skanus.

2014-06-14 10.00.56

Prancūzišku ragelių pudingas
Baked Croissant Cinnamon French Toast

3 ragelių, kelių dienų senumo
3 kiaušiniai
3/4 stiklinės pieno
3 v. š. graikinio jogurto
1/4 stiklinės cukraus
1/2 v. š. vanilės ekstrakto

3 v. š. miltų
cinamono
druskos
1/4 stiklinės rudojo cukraus
3 v. š. šalto sviesto

Ragelius suplėšykit, sudėkit i nedidelę formą.
Kiaušinius išplakit su cukrum, pienu, jogurtu ir vanile. Plakiniu užpilkite ragelius, uždenkite ir nakčiai dėkite į šaldytuvą.

Orkaitė – 180C.

Sumaišyti miltus, cinamoną, žiupsnelį druskos, cukrų ir sudėti sviestą. Suminkyti trupinius, užbarstyti ant ragelių ir kepti apie 40 min, Viršus apskrus gan greitai, svarbiausia – patikrinkit ar vidus pilnai iškepė.

Skonis: 9/10

Trupiniai labai gerai. Apskrudęs ragelių paviršius irgi labai gerai. Apskritai, geriausia, mat tai ir tapo mano pačia mėgstamiausia šio apkepo-pudingo dalim.
Likusi masė – įprastinė pudingo. Tešla švelniai permirkusi kiaušinio plakiny ir prikelta antram gyvenimui. Viena gal būtų ir nuobodoka, bet traškaus paviršiaus ir cinamono kompanijoje – pats tas.

Ką dar norėtumėte (labai norėtumėte) pagaminti iš kelių dienų senumo kruasanų:

  • prancūziškus skrebučius. Ragelius perpjaukit perpus išilgai. Išplakit kiaušinį su pienu, druska, cukrum ir mėgstamais prieskoniais. Ragelių riekeles pamirkykit plakinyje ir iškepkit svieste.
  • paniniai. O taip, skrunda vakarykščiai rageliai kaip reikia. Perpjaukit, įdarykit norima kombinacija ir skrudinkit. Paskui ant viršaus pasodinkit dar keptą kiaušinį ir patiekit su salotom bei stikline apelsinų sulčių. Fancy.

P1180496

Prancūziškų ragelių pudingas.

Parašykite komentarą