Šilta migdolų sriuba.

Būna dienų, kai enough is enough. Cannelloni nebesutinkami džiaugsmingai, mėsa dedama į šaldiklį ir sūriai kiek į šalį pastūmiami. Aš tyliai ir trumpam puolu į desperaciją, nes esu iš tų, kas dažniausiai bent jau 3 dienom į priekį turi susiplanavę savo valgymus. Visokie croque monsieur atidedami į šalį, pradedama ieškoti alternatyvų ir bandoma gundyti kepiniais su grikių miltais. Ir visgi, tuo pačiu tai būna puiki proga išbandyti kitus patiekalus, kuriuos pagaminti vertėjo jau seniai, bet rankos stebuklingu būdu nekilo. Dabar jų žvaigždės valanda.

Pusryčiams buvo bananų blynai be miltų. Labai addictive ir keliauja į visiškai pastovų meniu.

Šalia – anakardžių ir kokosų batonėliai. Kliaukitės mano žodžiu – jūs labai norite šių. Tokie skanūs, jog net sveikumo sąvoka nebesvarbi.

sd

Pastarnokų ir migdolų sriuba
Warm Almond Soup

300 g pastarnokų/petražolių šaknies
česnako galvutė (apie 10 skiltelių)
didelis svogūnas
1 v. š. alyvuogių aliejaus
125 g migdolų
4 stiklinės verdančio vandens
2 šakelės šviežių čiobrelių/ 1 a. š. džiovintų
1 v. š. obuolių sidro acto
druskos ir pipirų
mėlynų vynuogių

Orkaitė – 200C.
Pastarnokus nuvalykit, supjaustykit stambesniais gabaliukais. Sumaišykit su česnakais ir pjaustytais svogūnais. Lengvai apšlakstykit alyvuogių aliejum, išmaišykit ir paskrudinkit orkaitėje 15-20 min., kol lengvai suminkštės.
Migdolus pamerkit į verdantį vandenį ir nuimkit odeles.
Apkeptas daržoves, migdolus, vandenį, čiobrelius, actą, druską ir pipirus sudėkit į plaktuvą ir sutrinkit į vientisą masę. Paragaukit ir pakoreguokit prieskonius pagal save.
Patiekite lengvai apšlaksčius alyvuogių aliejum, pagardinus čiobreliais ir perpus perpjautom vynuogėm.

Skonis: 9/10

Visų pirma, jūs tikrai norėtumėte apsirūpinti šviežiais čiobreliais. Jie tinka kaip niekad ir kvepia rudeniu kaip reikiant.
Pastarnokai ir migdolai. Švelni, kreminė ir kvapni. That’s all we needed.

Šilta migdolų sriuba.

Parašykite komentarą