Lazanija su porais ir špinatais.

P1190380-001

Lazanija su porais ir špinatais
Leek Lasagne

alyvuogių aliejus
4 porai, plonai pjaustyti
2 raudonieji svogūnai, plonai pjaustyti
250 g špinatų, nuplautų ir susmulkintų
350 g ricottos
pasigaminto pomidorų padažo, apie 1 l*
apie 250 g šviežių lazanijos lakštinių
125 g mocarelos
75 g Parmesano, tarkuoto
druskos ir pipirų

Pomidorų padažas. Mes padarėm pagal šaltinyje nurodytą Oliverio nuorodą. Gavom apie 600 ml padažo ir jo, manau, mums pakako. Nebent mėgstat tikrai pomidorines lazanijas.
Galit vadovautis nuoroda originaliame šaltinyje arba pasigaminti savo. Tokį, kokį mėgstat. Gal su salierais, gal su džiovintais pomidorais, gal su trupučiu raudono vyno ir dosnia sauja baziliko lapelių.

Orkaitė – 180C.
Įkaitintame aliejuje apkepkit svogūną ir porus, kol abu suminkštės (apie 10 min.)
Sudėkit špinatus, pamaišykit, kol špinatai sukris ir nuimkit nuo ugnies.  Ataušinkit. Jei susidarė skysčio – nupilkit. Masę sumaišykit su ricotta, pagardinkit druska ir pipirais.

Į pasiruoštą formą pilkit 1/4 pomidorų padažo, dėkit lazanijos lakštus ir 1/2 rikotos įdaro. Vėl pomidorų padažas, lakštai ir rikottos įdaras. Užbaikit lazanijos lakštu ir pomidorų padažu.
Ant viršaus sudėkite plėšytą mocarelą ir tarkuotą parmezaną. Kepkit apie 45-50 min.
Kad perdėm neapskrustų, siūlyčiau folija uždengti. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos – atidenkit ir leiskit apskrusti.

Skonis: 9/10

Komfortabili, bet gana lengva. Švelnus saldžių porų ir rikotos duetas. Nusprendėm, kad įvairovės kiek trūko šį kart, todėl kitą kart įmaišytume pelėsinio sūrio. Anas ir prie porų, ir prie špinatų tinka, ir šiaip gana ryškiai skonį paįvairintų.

Lazanija su porais ir špinatais.

2 komentarai “Lazanija su porais ir špinatais.

  1. Labai skani lazanija… Kai ką permelavau (mažiau ricottos, džiovinti bazilikai pomidoruose, mažiau porų, sausi lakštiniai vietoje šviežių), bet vis viena žiauriai skanu. A, špinatams pagyvinti įdėjau į juos dar porą česnako skiltelių. Labai teisingai padariau 🙂 Ačiū 🙂

Parašykite komentarą