Burokėlių ir perlinių kruopų rizotas.

Burokėlių rizotas jau nėra didelis sukrėtimas, bet gaminus nebuvau. O jei nebuvau gaminus, tai nebuvau ir valgius. Browsinan’t per River Cottage FoodTube kanalą, radau šį, burokėlių ir perlinių kruopų rizotą. Galvoju, genius. Ir pabaigoje paskrudinti lapinio kopūsto? (kale) lapai man pasirodė gera idėja. Jos neišpildžiau, bet toliau – pretty much the same.

Gera žinia ta, jog burokėliai puikiai dera su daugeliu sūriu. T. y. galite vadovautis pateiktu receptu, galite per viduriuką įsodinti apkeptą ožkos sūrio griežinėlį, pabarstyti feta ar pelėsiniu sūriu. Burokėliai tinka su visais. Mes šį kart buvom visai paprasti ir valgėm su šaukšteliu grietinės ir smulkintais krapais.

P1190396

Burokėlių ir perlinių kruopų rizotas
Beetroot and Pearl Barley Risotto

svogūno
česnako skiltelės
vidutinio dydžio buroko
Aliejaus ir gabalėlio sviesto
1 – 1 1/4 stiklinės perlinių kruopų
sultinio
druskos, pipirų
saujos tarkuoto Čederio
sviesto
grietinės
krapų

Svogūną ir česnako skiltelę supjaustykit smulkiai. Įkaitinkit alyvuogių aliejų ir gabalėlį sviesto, apkepti svogūnus ir česnakus, kol jie suminkštės.
Burokėlį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į kepamus svogūnus ir pakepkite porą minučių.
Supilkite perlines kruopas ir pakepkite 1-2 min. Tada dalimis pradėkite pilti sultinį ir maišant gaminkite kaip rizotą (lygiai taip pat pradžioje galite įpilti šlakelį balto vyno, palaukti kol susigers ir toliau tęsti su sultiniu). Rizotą gaminkite apie 30-40 min.
Pabaigoje sudėkite saują tarkuoto čederio, įdėkite gabalėlį sviesto, šaukštą grietinės. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite rizotui pastovėti 5-10 min.
Dėkite rizoto į lėkštės, pagardinkite pasirinktais sūriais/šaukšteliu grietinės ir smulkintais krapais.

Skonis: 9.5/10

Gana ryškiai, aiškiai, bet švelniai išreikštas burokėlių skonis. Patiekalas lengvas, aiškus ir švelniai salstelėjęs. Visiškai įsimylėjau ir tikrai tikrai kartosiu.
O dar, puikiai tiks kaip garnyras. Tarkim, jei maltą veršieną su porais įvyniosit į sluoksniuotą tešlą (a la zuikį) ir iškepsit. Riekelė apkepo, keli šaukštai rizoto. Be priekaištų.

Burokėlių ir perlinių kruopų rizotas.

Parašykite komentarą