Sausis – vasaris.

P1190524

Baklažanų ir pomidorų troškinys. Dariau perlinių kruopų rizotto principu. T. y. prieš gaminant kruopų neviriau. Pradėjau nuo svogūnų, pridėjau česnakus, paskui dar kartu apkepiau baklažanus, po kiek laiko dar ir perlines kruopas. Paskui viską užpyliau vandeniu ir pomidorais bei leidau troškintis. Tikėtina, kad gaminant tokiu principu, skonis gausis kiek švelnesnis, nes vandens kruopoms išvirti reikės daugiau.
Bet kokiu atveju, mums patiko. Paprastas, vegetariškas, aiškus ir ryškus troškinys. Įdėti morkų ir džiovintų pomidorų irgi nepabijokite.

Vodka Penne. Dariau 2 kartus, pagal 2 skirtingus receptus. Ir vis degtinės nerandu.
Gal skirtumas palyginimui tarp “su degtine“ ir “be degtines“ išaiškėtų, bet akivaizdžių užuominų nepastebiu.

Lietiniai su kreminio sūrio įdaru ir rabarbarais. Patiko visa ta skirtingų tekstūrų ir skonių maišatis: švelnu, trašku, saldu, rūgštu. Bet kaip pusryčiams, tai vargo kiek per daug.

P1190513

Porų ir žiedinių kopūstų sriuba. Žiedinio kopūsto sriubos būna kitokios. Kiek sunkesnės, kartais tirštesnės ir ne visada itin maloniai kvapnios. Bet skanios. Ir sočios. Ir komfortabilios.
Švelniai išlindo sezamai, maloniai tiko granatas ir traški plonytė ciabatta.
Ar gaminsiu dar? Ne. Skani, bet gana įprasto patiekalo rėmuose.

Burokėlių ir ožkos sūrio tart’as. Labai rekomenduotinas, ypatingai dėl trapios tešlos ir tokio kreminio kreminio ožkos įdaro.

Salotos su vištiena, mandarinais ir avokadais. Derinys geras.

Žalias Smoothie yra ne tik vasarai. Puikus start’as ir vėsiam žiemos rytui.

P1190594

Lęšiai su dešrelėmis yra beveik kaip Yin ir Yang. Dūmiška ir parūkyta. Lęšius daugumoje atveju mėgstu valgyti kiek lengviau, bet derinys geras. Ir retkarčiais tikrai gali būti praktikuojamas.
Beje, dešrelę galima išsikepti ir šalia šių lęšių. Manau, kad burokėliai bei ožkos sūris kaip tik ir suteiktų lengvesnį patiekalo įspūdį.

Vištienos ir kario sumuštinis. Netikėtai gerai, manau bus kartojamas. Be to, buvo puiki proga galų gale patiems pasigaminti naminį majonezą.

Sausis – vasaris.

Parašykite komentarą