Saldaus pieno sūris ir špinatai.

P1200409

Saldaus pieno sūris ir špinatai
Saag Paneer

Tipiškai šiam patiekalui kai kurie mėgsta špinatus sutrinti į tyrelę ir į ją įsodinti apkeptą panyrą. Šiuo atveju to nedarėm. Viso labo labai maloniai ištroškinom špinatus ir tiek.
Sūrį galite pasigaminti patys arba naudokite saldaus pieno sūrį. Skirtingai nuo varškės, saldaus pieno sūris netirpsta, o apskrunda. Pati pabandžiau ir sakau, jog veikia.

4 česnako skiltelės
2.5 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir supjaustytas
1 serano čilis, susmulkintas
6 stiklinės smulkintų špinatų
druskos, pagal skonį
6 v. š. riebios grietinėlės
1/2 a. š. garam masala prieskonių mišinio
1/4 a. š. kajeno pipirų
Indiškų duonelių arba ryžių patiekimui

Jeigu panyrą nuspręsit patys gamintis – nuorodą rasite šaltinyje.
Priešingu atveju, reikės apie 200-250 g saldaus pieno sūrio, supjaustyto kubeliais ir iš abiejų pusių apskrudinto keptuvėje pakaitintam rapsų aliejuj arba ghee svieste.

Česnaką, imbierą, čili ir 1/4 stiklinės vandens sutrinti į tyrelę. Ant vidutinės ugnies pakaitinti truputį sviesto/aliejaus ir sudėti česnako-imbiero pastą. Kepti, kol pakvips, apie 30 sekundžių. Sudėti špinatus, truputį druskos ir kepti, kol špinatai sukris, apie 1 min. Ugnį sumažinti, keptuvę uždengti ir kepti špinatus, kol pilnai suminkštės, apie 15 min. Įmaišyti grietinėlę, garam masalą ir kajeno pipirus.
Sudėti apskrudintą sūrį ir dar patroškinti apie 10-15 min. Jei trūksta druskos, pagardinkite papildomai.

Patiekti su ryžiais arba indiškom duonelėm.

Kaip pasigaminti duoneles, rasite čia.

Skonis: 9.5/10

Jau porą kartų gamintas, todėl siūlau visiems. Patiekalas nereikalauja milžiniškų investicijų jokia prasme, o atsipirks kiek nekasdieniškais, švelnia egzotika pakvipusiais pietum.
Špinatus ir sūrį derinti su duonelėmis tai man labiau nei patiko. Darnu ir sotu.

Labiau “sveikesnei“ alternatyvai galite pasirinkti ryžius. Nors aš likčiau prie duonelių.

Saldaus pieno sūris ir špinatai.

Parašykite komentarą