Bulvių ir morkų rosti.

P1200829

Bulvių ir morkų rosti su žirneliais, špinatais, feta ir kiaušiniais
Giant Veg Rosti

600 g bulvių
3 didelės morkos
žiupsnelis druskos
alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų pipirų

Bulves ir morkas nulupti. Sutarkuoti kombainu. Pabarstyti dosniu žiupsniu druskos, išmaišyti ir palikti, maždaug, 10 min.

Orkaitė – 180C.

Į didelį dubenį įpilti dosnų pliupsnį alyvuogių aliejaus, pagardinti šviežiai maltais pipirais. Dalimis imti morkų-bulvių tarkius, juos gerai nuspausti ir dėti į indą su aliejum. Nuspaudus ir sudėjus į dubenį visus tarkius juos gerai išmaišyti, kad aliejus ir pipirai pasiskirstytų tolygiai.
Tarkius pakleisti po kepimo indą (maždau 33 x 25 cm) ir kepti apie 35 min., kol apskrus.

1/2 a. š. grūdėtų garstyčių
1/2 citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
sauja šaldytų žalių žirnelių
didelė sauja špinatų lapelių
50 – 100 g trupinto fetos sūrio
4 marškinėliuose virti kiaušiniai

Garstyčias sumaišyti su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Žalius žirnelius apie minutę pavirti (arba tiesiog užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite minutei pastovėti). Žirnelius nukoškite ir ataušinkite.
Špinatų lapelius ir žirnelius sumaišykite su pasiruoštu garstyčių- citrinų užpilu.

Užvirkite vandenį, įpilkite šlakelį balto vyno acto. Šaukštu vandenį pamaišykite, kad sudarytumėte sūkurį ir į jį “įleiskite“ (įmuškite) kiaušinius. Virkite apie 3 min.

Į lėkštę dėkite skrudintų bulvių. Ant viršaus dėkite špinatų lapelius bei žirnelius, pasodinkite minkštai marškinėliuose virtą kiaušinį ir pabarstykite feta (arba šalia dėkite šaukštelį fetos kremo).

Skonis: 10/10

Laiku ir vietoje. Iš keptų daržovių sukrausite nedidelį kalnelį, ant kurio ir susodinsite marškinėliuose virtus kiaušinius, žalius žirnelius ir špinatus. Keptos bulvės, kaip ir priimta, primena komfortą, žvarbius rytus, bet puikiai atsveriamos žaliais žirneliais, špinatais ir gaiviu garstyčių – citrinu padažu.
Patiekalas – sėkmė.

Bulvių ir morkų rosti.

Parašykite komentarą