Pitos su skrudintais avinžirniais ir žiediniais kopūstais.

Tobulam pasaulyje naudokite pitas. Tie, kurie gyvena mano – neradus pitų tiks ir didesnės (arba mažesnės, indeed) tortilijos. Tiek avokadų padažas, tiek jogurtas gana sėkmingai perlenktą tortiliją “suklijuoja“, todėl valgoma gana tvarkingai.

P1200912

Pitos su skrudintais avinžirniais ir žiediniais kopūstais
Roasted Veggie Pitas with avocado dip

2 nedidelių žiedinio kopūsto galvų
2 skardinių konservuotų avinžirnių
1-2 a. š. čili miltelių
1-2 a. š. garam masala miltelių
1/2 a. š. kajeno pipirų (jei norite aštriau)
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Avinžirnius nebūtina naudoti konservuotus. Jei turite laiko, nusipirkite neparuoštus. Per naktį išmirkykite, o ryte išvirkite, kol bus minkšti.
Nenorėjau, kad daržovės būtų labai aštrios, todėl atsisakiau kajeno pipirų ir pamažinau čili miltelių. 

Orkaitė – 210C.
Žiedinius kopūstus išskirstyti žiedynais. Avinžirnius nukošti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Kopūstus ir avinžirnius paskleisti ant skardos vienu sluoksniu, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Skrudinti apie 30-40 min., laikas nuo laiko pamaišant.

2 gerai prinokusių avokadų minštimas
1 laimo sultys
1-2 česnako skiltelės
1 a. š. malto kumino
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1/2 a. š. druskos
sauja kalendros
pusė Serrano pipiro (priklausomai nuo to, kaip aštriai norite)

Laimo sunaudojau tik pusę. Pabaigoje paragaukite ir apsispręskite ar norite rūgštesnio padažo.
Aitraus pipiro taip pat atsisakiau.
Jei, jūsų manymu, padažas per tirštas – įmaišykite 1-2 v. š. vandens.
Į padažą įmalant kalendrą, galite ją sudėti kartu su stiebeliais.

Padažui visus ingredientus sutrinti į vienalytę masę.

8 pitų
graikinio jogurto
smulkintos kalendros

Pitas/tortilijas pašildykite (bet neskrudinkite tiek, kad jos būtų traškios ir nebesilankstytų).
Ant pitos dėkite avokadų padažo, skrdintų daržovių, graikinio jogurto ir pagardinkite kalendra. Perlenkite per pus ir mėgaukitės.

Skonis: 10/10

Mano manymu patiekalas yra ir nuotaikingas, ir sveikas ir labai skanus.
Minkšti žiediniai kopūstai – sultingi, avinžirniai – traškūs, prieskoniai suteikia ryškumo. Avokadų padažas suteikia gaivos ir yra toks puikus, jog galėčiau jį valgyti vieną.

Tebūnie tai bus sekantis laisvadienio “pietų projektas“, kai gaminimui galime skirti daugiau, nei pusvalandį.

Pitos su skrudintais avinžirniais ir žiediniais kopūstais.

Parašykite komentarą