Veganiškas šokoladinio muso pyragas.

P1210052

Veganiškas šokoladinio muso pyragas
Vegan No Bake Chocolate Mousse Cake

Pagrindui:
100 g datulių be kauliukų
85 g migdolų
25 g kokoso drožlių
1 v. š. kakavos miltelių
žiupsnis druskos
1/2 – 1 v. š. stiprios kavos (espresso)

Datules užpilti šiltu vandeniu ir leisti pamirkti apie 15 min. Nusausinti.
Migdolus susmulkinti. Sumaišyti su kokosu, kakava ir žiupsneliu druskos. Sudėti datules ir sutrinti viską iki minkštos masės. Supilti espresso ir dar porą sekundžių patrinti masę iki pastos konsistencijos.

16-18 cm formą, nuimamais kraštais iškloti maistine plėvele. Ant dugno sudėti datulių mišinį ir paspaudžiant suformuoti pagrindą. Formą dėti į šaldiklį, kol pagaminsite kremą.

85 g anakardžių, pernakt mirkytų ir nusausintų
3 v. š. kokosų aliejaus
1/3 stiklinės (pilno riebumo) kokoso pieno
2 v. š. kakavos miltelių
2-3 v. š. klevų sirupo
1/2 stiklinės kreminio žemės riešutų sviesto
3 v. š. stiprios kavos (espresso)
1 gerai prinokęs bananas

Kokosų aliejų, kokosų pieną, kakavos miltelius, klevų sirupą, kavą ir riešutų sviestą truputį maišant pašildyti, kad masė taptų vientisa.
Masę, kartu su anakardžiais ir bananu sudėti į trintuvą ir trinti, kol masė taps kaip labiau įmanomai (priklauso nuo jūsų trintuvo) vientisa ir kreminė.
Masę supilti ant datulių-migdolų papločio, uždengti maistine plėvele ir 4 valandom dėti į šaldiklį.

1 v. š. kokosų aliejaus
1 v. š. kakavos miltelių
1/2 v. š. klevų sirupo

smulkintų pistacijų/smulkintų kakavos pupelių/kakavos miltelių/kokoso/pabarstukų

Pyragui sušalus pasigaminti šokoladinio “padažo“. Kokosų aliejų, kakavą ir klevų sirupą išmaišyti iki vientisos masės. Juo apšlakstyti paruoštą pyragą. Pagal norą pabarstyti smulkintomis pistacijomis/kokosu/smulkintomis kakavos pupelėmis ir kakavos milteliais.

Jei nesiruošiate pyrago suvalgyti per artimiausias 1-2 dienas, tai geriau jį laikyti šaldiklyje ir po ketvirtį vis persikelti į šaldytuvą. Priešingu atveju, galite laikyti ir šaldytuve, tada pyragas bus minkštos, kreminės konsistencijos.

Skonis: 9/10

Beabejo, kaip veganiškui pyragui, o ne įprastam. Pakankamai saldus, bet šokoladas čia negriežia pirmu smuiku. Sakyčiau, bananas ir žemės riešutų sviestas jaučiami ryškiausiai.
Bet kokiu atveju, jei smalsumą sužadinau – pabandykit. O jei turit veganų draugų – tuo labiau. Pyragas atrodo žaismingai, tikėtina, jog vieną-kitą kartą nustebinsit ir pieno produktų vartotojus.

P1210043

 

Veganiškas šokoladinio muso pyragas.

Parašykite komentarą