Šokoladiniai grikių miltų sausainiai.

P1210076

Šokoladiniai grikių miltų sausainiai
Bien Cuit’s Salted Chocolate Buckwheat Cookies

2 stiklinės grikių miltų + papildomai stalviršiui pabarstyti
1/3 stiklinės nesaldintų kakavos miltelių
1 v. š. kepimo miltelių
1 1/2 stiklinės rudojo cukraus
225 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
1 1/4 stiklinės smulkinto šokolado
1 a. š. espresso arba stiprios juodos kavos, kambario temperatūros
cukraus pudros
druskos kristalų (Maldon)

Orkaitė – 190C.
Sumaišyti grikių miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Įmaišyti žiupsnelį druskos.
Sviestą mikseriu išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (užtruksit apie 3-4 min). Sumažinus greitį palaipsniui įmaišyti miltų masę. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir espressą.

Tešlą dėti ant grikių miltais pabarstyti stalviršio. Rankomis suformuoti ganą stambią “dešrelę“, apie 5 cm skermens ir 25 cm ilgio. Tešlą padalinti į 12 vienodų dalių ir sudėti sausainius ant kepimo popierium išklotos skardos. Pabarstyti cukraus pudra ir žiupsneliu druskos (cukraus pudra suteiks gražaus “įskilimo“ efekto, druska… – ir gražu, ir skanu).

Kepti 12-15 min. Iškepus sausainiams leiskite ataušti. Aušdami jie sutvirtės.

Keletas patarimų:

  • Sausainių dydžio formavimas – jūsų asmeninis reikalas. Pati tešlą padalinau į 2 dalis ir formavau mažesnius sausainius. Supjausčiau apie 1.5-2 cm storio griežinėliais. Pjaustysit ploniau – turėsit plonesnius ir traškesnius sausainius. Ir atvirkščiai. 
  • Jei gaminant tešlą jaučiat, jog sviestas per daug suminkštėjo – siūlau tešlą palaikyti šaldytuve ir tada toliau tęsti sausainių kepimo procesą. Pusę “per minkštos“ tešlos iškepiau tą pačią dieną, kitą pusę – po paros gulėjimo šaldytuve. Antras variantas man patiko labiau. Sausainiai maloniau formavosi ir ne taip ištęžo orkaitėje kepant.
  • Rudas cukrus. Šokoladas, grikiai….jaučiat kur link aš suku? Tamsus, įdomesnio, ryškesnio/tamsesnio skonio cukrus čia tinka labiau. Pati naudojau farino, bet jūs taip pat pagalvokit apie tamsų, drėgną muscovado (taip, aš jį dažnai siūlau).
  • Nurodytame originaliame šaltinyje ne tik receptas anglų kalba, bet ir video. Jei kas neaišku – akį visada galite užmesti.

Skonis: 10/10

Tamsūs, jaukūs ir kvapnūs. Šie sausainiai – ruduo. O ir troškulį kakavai vien pauosčius žadina. Taip, kaip vėsų rytą norisi pasipurkšti mylimais, kūną ir mintis šildančiais kvepalais, taip po darbo norisi minštos sofos, puodelio šiltos kakavos ir šio kvapaus sausainio.
Keli krisleliai druskos suteikia ne tik lengvą atsvarą tamsiam šokoladui, bet ir padailina sausainių paviršių.
Pati kepiau iš visos normos, todėl sausainių užteko gana ilgam. Gausit arba 12 labai didelių sausainių, arba apie 25 vidutinių. Man pastarasis variantas patiko labiau.

Pripažįstu, jog vieni pačių geriausių sausainių, kokius esu kepus.

Šokoladiniai grikių miltų sausainiai.

2 komentarai “Šokoladiniai grikių miltų sausainiai.

Parašykite komentarą