Gazpacho.

Aš išnaršiau rodos viską.
Dviejų pirmųjų Virtuvės numerių, galbūt senųjų Virtuvės paslapčių, ‘Mano namai’ knygelių, kaip ‘sūrio valgiai’, ‘apkepai’ ir t.t., 500 pyragų/užkandžių/sriubų/šokolado skanėstų ir t.t. pdf formatu.

Turbūt nereikėjo net ir tikėtis. Taip gerai negali gyventis.
O gaila.

Gazpacho
Šaltinis: Iki leidinys

50 g ciabattos
150 ml vandens
1 kg pomidorų
200 g agurkų
130 g raudonosios paprikos
2 skiltelių česnako
125 ml alyvuogių aliejaus
60 ml raudonojo vyno acto
1/2 arb. š. cukraus, druskos

Duoną užpilti vandeniu ir 5 minutėm palikti.
Rankomis ‘nugręžti’ duoną ir dėti ją kartu su pomidorai, agurkais, paprika ir česnaku. Viską smulkintuvu susmulkinti.
Įpilti acto ir aliejaus, gerai išmaišyti. Pagardinti cukrumi ir druska.
Perkošti trintas daržoves per sietelį ir gautą sriubą dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
Išpilstyti į lėkštes, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti.

Skonis: 8.5/10

Nesu labai pratusi prie šaltų sriubų. Jos man sunkiai asocijuojasi su pietumis.
Nors jos man ir užtenka pasisotinti pietums, bet šiaip manyčiau, kad ji daug geriau tinka pietų pradžiai.
Gazpacho, o po to – pagrindinis patiekalas.
Skonis neblogas. Keliais skonių vingiais primena žymųjį paprikų ir pomidorų ruošinį ‘adžika’.
Bendrai tariant: gaivu. Vasariška.
Vėliau, šaltesniu laiku iš tokių patiekalų maža naudos.

Gazpacho.

2 komentarai “Gazpacho.

Palikti atsakymą: duonosirzaidimu Atšaukti atsakymą