Lapkričio mėnesio kąsniai.

P1170499

Česnakiniai makaronai. Greitiems pietums. 10 min. darbo ir puikus rezultatas. Man patiko, kad makaronai šiuo atveju dominuoja, o lengvas sūrumas, gaivi citrina, džiūvėsėliai ir sūris viską tik papildo. Keliauja į mūsų pastovų meniu, o aš neatsispyriau pagundai įtarkuoti dar citrinos žievelės ir pagardinti čiobreliais.

Mėsos apkepas sluoksniuotoj tešloj. Principas panašus į jautienos velingtoną, tik šiuo atveju naudojama malta mėsa, sumaišyta su daržovėmis.
Manau, nebloga variacija šia tema, bent jau mums patiko.

Burokėlių pyragas su kmynais – Virtuvė nr 5, 2010. Mano rekomendacija – bandykit.
Man labai patiko trapumas, minkštumas ir švelnumas. Vėliau kiek pradeda veltis burnoje, bet tekstūra viena iš labai malonesnių ir puikiai tinka ryte, prie puodelio arbatos, užsitepus švelnaus sūrelio.
Skonio atžvilgiu kiek blankoka, jokios konkrečios krypties neturi, todėl kaip norit, taip adaptuokit.

Oliverio žiedinio kopūsto apkepas. Garnyrui prie mėsos – pats tas. Išsisaugom.

P1170539

Quiche su chorizo, žirneliais ir feta (Virtuvės žurnalas). Su quiche’ais apsirikti ir nepataikyti ne taip jau ir lengva.  Šiuo atveju – ant lengvai apkepusio pagrindo sudėti chorizo, žaliuosius žirnelius, patrupinti fetos, pabarstyti šalavijais ir viską užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Tikras brunch’o efektas.

Shepherd’s Pie. Jokio konkretaus recepto nesilaikiau, nes įžvelgiau didelį potencialą variacijoms (kitaip tariant – šaldytuvo valymui). Mėsą kiek patroškinti galima su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis, padažais ir prieskoniais, užkloti bulvių-aguročių prieskonine koše ir, apibarsčius sūriu, pakepti orkaitėje. Lapkričiui siaučiant – pats tas.
Su lęšiais irgi turėtų būti puiku (kada nors).

Porų ir pomidorų duonos apkepas. Kažkaip….nesuveikė. Patiko, bet ne taip, kad gamintume antrą kartą.

Cappuccino blyneliai su Mochos sirupu. Tikėjausi, kad jei labiau iškils (turint omeny dosnų valg. š. kepimo miltelių tešloje). Ir kefyrą blynų tešloje aš mėgstu labiau. Žodžiu, blynelių receptą siūlyčiau keisti. Patiko tai, jog jie nėra saldūs, todėl  nei ledai, nei mochos sirupas netrukdo. Valgykit į valias.

Sūrio omletas. Toks purus, toks puikus.

Obuolių tortas su maskarpone. Jei neklystu, receptą galite rasti Virtuvės nr. 10, 2012. Visiška tobuluma, tikrai. Abejonių pradžioje kiek kilo, bet pyragas, padaręs įspūdį tiek man, tiek kitiems, nyko taip sparčiai, kad nuotraukos padaryti nesugebėjau.
Bet gink die, nenoriu, kad kas nors jį praleistų. 10/10, Mantas jau užsisakė kitam gimtadieniui.

P1170551

Pirato akis. Turiu pripažinti, kad ant salotų jie tikrai atrodo gerai🙂.

Lapkričio mėnesio kąsniai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s