Višta.

Prisipažinsiu. Tai buvo antras kartas gyvenime kada kepiau vištą, tai buvo pirmas kartas gyvenime, kada ją kimšau.

Viščiukai su medumi
Velykų valgiai 2006

  • 2 valg. š. sviesto
  • 250 ml pjaustytų porų
  • 650 ml virtų ryžių
  • 250 ml kapotų graikinių riešutų
  • 50 ml kapotų petražolių
  • 2 valg.š. citrinos žievelių
  • 4 arb. š. čiobrelių
  • druskos, pipirų
  • 4 viščiukai ( po 750-800 g )
  • 50 ml skysto medaus
  • 2 arb. š. citrinos sulčių

Porus troškinti svieste kol suminkštės. Sudėti ryžius, riešutus, petražoles, citrinos žieveles ir čiobrelius. Įberti pipirų, druskos ir išmaišyti.
Viščiukus nuplauti, vidų ištrinti druska ir pipirais, prikimšti įdaro. Angas užsiūti/sukabinti pagaliukais, šlauneles surišti, o sparnelius pagaliukais pritvirtinti prie šonų.
Krūtinėlėmis į apačią dėti į skardą, įpilti 1/2 stiklinės vandens ir kepti iki 190C orkaitėje 1 h, retkarčiais aplaistant iškiskyrusiomis į skardą sultimis.
Likus 15 min., iki kepimo pabaigos aptepti medaus ir citrinos sulčių mišiniu. Kišti atgal į orkaitę, dar kelis kartus apipilti ir kepti kol apskrus.

Skonis : 9.5/10

10 retai duodu. Bet patiekalas tikrai vertas gaminimo. Mėsa sultinga, įdaras kvapnus ir sotus.

Višta.

Parašykite komentarą