Kepta vištiena
Baked Chicken Fingers
4 vištienos krūtinėlės filė
2 v. š. alyvuogių aliejaus
250 ml džiūvesėlių
2 v. š. tarkuoto Parmezano
1 a. š. dž. raudonėlio
1 a. š. aitrios paprikos ( nebūtinai )
1/2 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų ppirų
Orkaitė – 200C.
Vištieną supjaustyti pailgais gabaliukais (piršteliais), apšlakstyti aliejumi ir rankomis išmaišyti.
Džiūvesėlius sumaišyti su Parmezanu ir prieskoniais.
Vištieną apvolioti džiūvesėlių mišinyje ir dėti ant kepimo popieriaus. Kepti 10 min, apversti ir dar kepti apie 5-10 min., kol apskrus.
Patiekti su padažu.
Skonis: 9/10
Genialumas paprastume. Sausoka, bet su padažu – pats tas.
Be to, manau, labai tiktų salotoms.
Receptą parašiau, kaip šaltinyje, nors pati dariau iš akies. Ir prieskonius įvairesnius naudojau.
Beje, žuvį taip irgi galima gaminti.
O kokį padažą rekomenduotum?
Linkstu link jogurto – medaus – garstyčių/ prieskoninio jogurtinio.
Beabejo – skonio reikalas.