Šokoladinis tinginys.

Ne tik su kakava, bet ir su dosniu kiekiu šokolado. Ir dar šokoladine glazūra ant viršaus, kad per mažai nepasirodytų. Šį kartą pamečiau morengus, nes apėjus kelias parduotuves jų neradau. Užtat jaučiuosi visiškai on fire kiek spontaniškų idėjų kilo.

Kaip dėl baltojo šokolado tinginio? Galima įmaišyti vaflių/morengų, spanguolių ir žalių pistacijų? Matcha arbatos milteliais galima jį nudažyti ŽALIA(!) spalva, o keli lašeliai maistinių dažų – raudona/mėlyna ir pan. Arba baltojo šokolado tinginys su žaliu matcha arbatos glajumi. Genialu, žinau.

Šį kartą šokoladą gardinom cinamonu ir kardamonais, bet earl grey ar levandų variantas man irgi atrodo vertas dėmesio. Galų gale, panašiu principu pasižaisti galite ir su šokoladinėm riekelėm. O šalia sausainių visada galima įmaišyti smulkintų kavos/kakavos pupelių.

P1190294

Šokoladinis tinginys
Sezoninė virtuvė

360 g sausainių
200 g įvairių riešutų
50 g morengų

100 g sviesto
4 v. š. kakavos miltelių
200 g juodojo šokolado
skardinė kondensuoto pieno
1 a. š. cinamono
1 a. š. kardamono

100 g riebios grietinėlės
100 g juodojo šokolado
25 g sviesto

Riešutus paskrudinkite, sukapokite. Sausainius ir morengus sulaužykite.
Sviestą, kakavą, šokoladoą, kondensuotą pieną, cinamoną ir kardamoną kaitinkite, kol viskas taps vienalyte mase. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir sudėkite sausainių ir riešutų masę. Išmaišykite, sudėkite į plėvele ištiestą formą (gali būti vainiko formos, gali būti įprasta kekso). Gerai paspauskite ir dėkite į šaldytuvą nakčiai sušalti.

Grietinėlę pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Užpilkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite, kad viskas ištirptų. Glajumi apliekite tinginį, dar palaikykite šaldytuve ir supjaustykite.

Skonis: 10/10

Tikėtina, jog nereikia bandyti apibūdinti skonio, nes daugelis jį tikrai puikiai žinot. Tinginį padarėm su mintim, jog anas gana ilgai (skirtingai nuo pyragų) gali būti šaldytuve, todėl nėra jokios skubos jo valgyti.

Skanus. Šokoladinis. Turtingas.
Nusisekė.

Šokoladinis tinginys.

Parašykite komentarą