Šokoladinis musas.

Pagrindinė sausainių dėžė suruošta. Kaip visada ten atsidūrė skrudinti riešutai, biscotti su kakavos pupelėmis ir migdolais, visas šūsnis imbierinių sausainių ir “šokoladiniai saliamai“ – ritinio formos tinginys, supjaustytas riekelėmis (sausainiais).

Pačiam dugne, vis dar suvyniotas kalėdinis pyragas, apie kurį papasakosiu kaip mat po Kalėdų.

O dabar, lyg saldumynų būtų maža, dar ir šokoladinis musas. Padarytas labai spontaniškai ir greitai. Cinamono ir imbierų kvapo neskleidžia, bet šokoladas, kaip sako, visada būna vietoje ir laiku.
Reikalas tik tas, jog esu iš tų žmonių (nežinau, daugumos ar ne), kurie nėra dėl šokolado pametę galvos. Visada malonu gauti, visada malonu paragauti, bet ar tai būtų vienintelis saldumynas (įskaitant brownius ir kitus šokoladinius gaminius), vien tik kuriuo galėčiau mėgautis iki gyvenimo galo – NE. Tuo tarpu, dauguma mano artimiausių žmonių pasakytų TAIP. Todėl, kai karštas šokoladas su levandomis man atrodo per saldus, jiems pats tas. Ir brownių suvalgyti jie gali daugiau. Ir, šiaip, šokoladą patampyti prie kavos/arbatos niekada neatsisako.

Atsižvelgiant į jo nuodėmingą spalvą, elegantišką kvapą ir skonį, bene meditacinę tirpinimo procedūrą jaučiu pagarbą. Pačiam šokoladui ir žmonėms, kurie jį garbina.

Gražių švenčių 🙂

P1190462

Šokoladinis Earl Grey musas
Earl Grey Infused Blender Chocolate Mousse

170 g juodo kokybiško šokolado
1/2 stiklinės verdančio vandens
1 earl grey arbatos maišelis
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
4 a. š. cukraus
2 a. š. vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušinių baltymai

plaktos grietinėlės/mascarponės ar graikinio jogurto pabaigai

Arbatžoles, apelsino žievelę ir cukrų užpilti verdančiu vandeniu. Uždengti ir palikti pastovėti 5 min.
Sudėti šokoladą ir vanilę į indelį.
Arbatžolių ir žievelių mišinį nukošti ir skystį supilti ant šokolado. Leisti minutę pastovėti, kad šokoladas pradėtų tirpti ir sutrinti blenderiu. Sudpilti baltymus ir dar apie minutę trinti blenderiu.
Šokoladinį musą supilti į 4 mažus indelius, uždengti ir dėti bent jau 3-4 valandom į šaldytuvą (tiks pastovėti ir per naktį).
Papuošti lengvai pasaldinta grietinėle/maskarpone ar graikiniu jogurtu. Ant viršaus galite patarkuoti apelsino žieveles ar šokolado.

  • Pati valgiau su maskarpone be jokių saldinimų. Mano manymu, truputis apelsino žievelės ir šokolado is more than enough. Gaminant šokoladinį kremą taip pat cukraus pamažinau, Maždaug 2 a. š. rudo.

Valgyti vieną, skanaujant su kava arba šalia dar užkrimsti imbierinių sausainių.

Skonis: 10/10

Kaip objektyvus šokolado vertintojas sakau, jog labai gerai. Galbūt vandens ir baltymų pagrindu pagamintą kremą kai kurie ir vertina skeptiškai, bet rezultatas labai geras. Kremas šilkinis, intensyvus ir nesunkus. Earl grey arbatos ryškiai nejaučiau, todėl kitą kartą arbatžolių naudočiau kiek daugiau.
Galite užpilti šokoladą stipria kalėdine arba raudona arbata. Variantų daug.

O jei turit tarp draugų šokolado megėjų, tai mažas stiklainiukas, iš vakaro pagaminto kremo, irgi gali būti puikus kalėdinės dovanos papildymas. Su tais plonais, gausiai imbieriniais sausainiais.

Nesistebėkite, kad išplaktą šokoladinę masę PILSITE į stiklainėlius. Duokite porą valandų ir ji puikiai sušals ir purų kremą.

Šokoladinis musas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s