Chai Tea Latte ir moliūgų keksas.

Chai arbata
Chai Tea Latte

4 ‘pakeliai’ juodos arbatos
stiklinė pieno
5 cm ilgio imbiero gabaliukas, smulkintas
1 arb. š. gvazdikėlių
1 arb. š. kardamono sėklų
1 arb. š. juodųjų pipirų grūdelių
3 cinamono lazdelės
1 arb. š. malto muskato
anyžiaus ( nebūtinai )

rudo cukraus/medaus

Grūstuvėje sumaišyti gvazdikėlius, kardamono sėklas ir juoduosius pipirus. Lengvai juos sugrūsti.
Sumaišyti pieną su sugrūstais prieskoniais, įmesti cinamoną, imbierą, muskatą, anyžių. Pieną lengvai užvirinti, nuimti nuo ugnies, uždengti ir leisti pastovėti 15 min.
Arbatą užpilti 2 stiklinėm karšto vandens, leisti pastovėti 4 min., arbatos pakelius išimti ir arbatą perpilti į pieną.

Į puodelį dėti cukraus ir per sietelį pilti karštą gėrimą. Išmaišyti.

Skonis: 10/10

Tradiciškai ir skirtingai nuo kitų – chai arbatą visada geriu su cukrum. Salstelėjusi, intensyvi ir pieniška – tobulas pasirinkimas atvėsus orams.

Moliūgų keksas su šokoladu
Pumpkin Chocolate Chip Loaf

3 1/4 stiklinės miltų
2 arb. š. sodos
2 arb. š. malto cinamono
1/2 arb. š. malto muskato
1/2 arb. š. malto imbiero
1/2 arb. š. maltų gvazdikėlių
2 arb. š. druskos
stiklinė daržovių aliejaus ( bekvapio )
1 3/4 stiklinės moliūgų tyrės ( apie 450 g )
2 stiklinės rudo cukraus
4 dideli kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2/3 stiklinės vandens, kambario temperatūros
250 g smulkinto juodojo šokolado

Orkaitė – 180C.
Riebalais ištepti/kepimo popieriumi iškloti dvi 23×12 cm kekso formas.
Sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, prieskonius ir druską.
Kitame dubenyje sumaišyti aliejų ir moliūgų tyrę. Sudėti cukrų, išmaišyti. Sudėti kiaušinius, vanilę ir supilti vandenį. Įmaišyti šokoladą medine mentele.
Sudėti miltų mišinį, lengvai išmaišyti ( nieko, jei lieka gumuliukų ).
Tešlą paskirstyti į formas ir kepti 1 h 15 min., arba kol iškeps.
10 min. palaikyti ant grotelių, išimti iš formos ir galutinai ataušinti.

Skonis: 10/10

Be priekaištų. Su tokiu receptu užanty, jaučiuosi kaip geriausias moliūgų ‘duonos’ kepėjas planetoje.
Kvapo stiprumas – idealus, rudeninis ir šiltas,  saldumas – tinkamas, nors pirma kiek įtariai žiūrėjau į cukraus kiekį, tekstūra – minkštas ir drėgnas.
Kai nedžiugina gomurio, džiugina nosį, kai nedžiugina nosies, džiugina akį.
Sėkmingai laikosi beveik savaitę.

Chai Tea Latte ir moliūgų keksas.

2 komentarai “Chai Tea Latte ir moliūgų keksas.

Parašykite komentarą